Τι να μην ξεχνάμε όταν χρησιμοποιούμε το 13032

NEWSROOM
Έλεγχος του SMS μετακίνησης
Έλεγχος του SMS μετακίνησης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα ανοίξουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έδωσε την έγκριση της και πλέον η αγορά ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά.

Φυσικά το άνοιγμα των καταστημάτων δεν μπορεί να γίνει χωρίς την τήρηση των μέτρων. Από τη Δευτέρα λοιπόν όσοι πολίτες θέλουν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να έχουν στείλει πρώτα ένα SMS στο 13032.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι καταναλωτές θα μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα τη μέρα. Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο sms θα λαμβάνει αρνητική απάντηση.

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές και τις καθημερινές

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε επίσης ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και τις καθημερινές για αγορές, αλλά πρέπει πρώτα να έχει κλειστεί ραντεβού τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο για να γίνει η ταυτοποίηση σε περίπτωση ελέγχου. Επίσης στην επιλογή Click Away συστήνεται η πληρωμή με κάρτα και όχι με μετρητά.

Τέλος, αναφερόμενος στα καταστήματα επισήμανε ότι “Οι επιχειρήσεις έδειξαν πειθαρχία στην τήρηση των κανόνων, γι’ αυτό και δεν είχαμε συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ