Παπαθανάσης: Υπό αναμόρφωση το σύστημα των SMS – Δεν θα χρειάζεται για την εστίαση

NEWSROOM
Ο Νίκος Παπαθανάσης
Ο Νίκος Παπαθανάσης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου, θα ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται αποστολή SMS για την μετάβαση και την επιστροφή από τα καφέ και τα εστιατόρια.

Στο θέμα της απαγόρευσης, ο κ. Παπαθανάσης ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι μετά τις 11 το βράδυ θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι εργαζόμενοι. Οι πελάτες θα πρέπει να έχουν υπολογίσει το χρόνο τους ώστε την ώρα της απαγόρευσης να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Τι θα γίνει με τα SMS μετά το Πάσχα

Ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση είναι το κατά πόσο έχει αξία το SMS των μετακινήσεων από τη στιγμή που οι πολίτες θα μπορούν να φεύγουν από το δήμο τους για να πάνε σε ένα εστιατόριο χωρίς να στέλνουν μήνυμα. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι “το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις. Στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν”.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην κατάργηση του SMS για τα ψώνια από καταστήματα λιανεμπορίου. Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση και ζήτησε υπομονή μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους.

Τέλος, για το άνοιγμα των γυμναστηρίων ζήτησε και πάλι υπομονή προκειμένου να δούμε πως θα πάει η διασπορά του ιού μετά το άνοιγμα της εστίασης. Όπως είχε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες έχουν το μυαλό τους μόνο στο άνοιγμα της Δευτέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ