Γεωργαντάς: Τέλος το SMS από 15 Μαΐου

NEWSROOM
Έλεγχος για SMS μετακίνησης
Έλεγχος για SMS μετακίνησης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Στο θέμα της κατάργησης του SMS των μετακινήσεων αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι μετά τις 15 Μαΐου που θα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και θα έχει ανοίξει ο τουρισμός, δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα στο 13033.

Στη συνέχεια πρόσθεσε επί του θέματος ότι δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση, ωστόσο η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι θα σταματήσει η χρήση του SMS μετά τις 15 Μαΐου.

Πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την Τετάρτη

Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε για το ρεκόρ εμβολιασμών που σημειώθηκε την Τετάρτη. "Κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία", ήταν τα λόγια του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως διευκρίνισε εντός του Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1200 εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα υπενθύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει πάνω από 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. «Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ