ΑΑΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: «Τέλος χρόνου» για την υποβολή τους -Πόσα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά και πόσα έχουν επιστροφή

Δέκα ημέρες διορία έχουν ακόμη οι υπόχρεοι για να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση. Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για την υποβολή των δηλώσεων.
NEWSROOM /
ΑΑΔΕ, κεντρική υπηρεσία

ΑΑΔΕ: Λειτουργία νέων Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην Αττική

Ακόμη ένα βήμα στον οδικό χάρτη αναδιάρθρωσης της φορολογικής διοίκησης ολοκληρώνεται με τη λειτουργία νέων Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην Αττική, την ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων περισσότερων ΔΟΥ στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής και την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΦΟΚ Θεσσαλονίκης.
NEWSROOM /
ΑΑΔΕ, κεντρική υπηρεσία

myDATA : Σταδιακή μείωση των επιτρεπτών ορίων απόκλισης κατά την υποβολή Δηλώσεων ΦΠΑ

Σε σταδιακή μείωση και τελικό μηδενισμό των ορίων ανεκτών αποκλίσεων δήλωσης φόρου σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

«Ραβασάκια» από σήμερα στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ σε όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν εντός του επόμενου 15θημερου τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.
NEWSROOM /
Φορολογικές δηλώσεις

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστές -«Ο χρόνος επαρκεί», απαντά το υπουργείο Οικονομικών

Το ημερολόγιο δείχνει 9 Ιουλίου και αυτό σημαίνει ότι απομένουν 17 ημέρες ως την καταληκτική προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /
ΑΑΔΕ, κεντρική υπηρεσία

ΑΑΔΕ: Από 8/7 νέες ενσωματώσεις ΔΟΥ σε ΚΕΦΟΔΕ Αττικής & ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται ο οργανωτικός μετασχηματισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με λειτουργία νέων Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην Αττική και ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων στις κεντρικές φορολογικές υπηρεσίες ΚΕΦΟΔΕ Αττικής και ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης.
NEWSROOM /
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Ομαλά και εντός σχεδιασμού η διαδικασία της αυτοματοποιημένης υποβολής

Σχετικά με την αυτοματοποιημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για πάνω από 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους, κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους, υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στη διευκόλυνση αυτών των πολιτών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /