ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία μετάλλου/ Φωτογραφία: Shutterstocκ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάιο

Αύξηση 2,8%, μετά από σειρά μηνών με μειώσεις, σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, έναντι μείωσης 20,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022.
NEWSROOM /
ΑΑΔΕ, κεντρική υπηρεσία

myDATA : Σταδιακή μείωση των επιτρεπτών ορίων απόκλισης κατά την υποβολή Δηλώσεων ΦΠΑ

Σε σταδιακή μείωση και τελικό μηδενισμό των ορίων ανεκτών αποκλίσεων δήλωσης φόρου σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
NEWSROOM /
Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Τσούνη

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Τσούνη: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης.
NEWSROOM /
Μποτιλιάρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,9% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Ιούνιο

Αύξηση 0,9% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 23.640 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 23.427 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2023 (αύξηση 10,8% είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022).
NEWSROOM /
Ο Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΕΘΟ: «Μικρές ΔΕΗ» και Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της», το οποίο εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του Υπερταμείου.
NEWSROOM /
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος Στόχος ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα

Στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2023 «Ανταγωνισμός και Μικρές Επιχειρήσεις» του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. παραβρέθηκε και μίλησε, σήμερα 10 Ιουλίου 2024, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
NEWSROOM /
Τσιάρας.jpg

ΥΠΑΑΤ: Συγκροτήθηκε η Εθνική Επιτροπή AKIS

Τη σύσταση συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού οργάνου με την επωνυμία «Εθνική Επιτροπή ΑΚΙS (ΕΕΑΚΙS) αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ.
NEWSROOM /