ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΔΥΠΑ, Τεχνητή Νοημοσύνη

ΚΕΠΕ: Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να χτυπήσει την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ

«Η αυξημένη διαφάνεια ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και μειώνει τους αντιληπτούς κινδύνους των διαδικτυακών και φυσικών αγορών, ενώ οι διαδραστικές εφαρμογές και τα συστήματα πληροφόρησης βελτιώνουν τις αγοραστικές επιλογές, προωθώντας πιο υγιεινές και οικονομικές λύσεις».
NEWSROOM /
OpenAI και Microsoft

OpenAI: Microsoft και Apple αποχωρούν από το διοικητικό συμβούλιο – Ο λόγος

H Microsoft και η Apple παραιτήθηκαν από τις θέσεις παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που δείχνει τον αυξανόμενο έλεγχο από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστές αρχές σχετικά με την επιρροή της Big Tech στην τεχνητή νοημοσύνη.
NEWSROOM /
 Κυρανάκης: Το Κτηματολόγιο ο πρώτος φορέας του Δημοσίου με ΑΙ για διοικητικές αποφάσεις

Κυρανάκης: Το Κτηματολόγιο ο πρώτος φορέας του Δημοσίου με ΑΙ για διοικητικές αποφάσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει από αύριο στο Κτηματολόγιο, όπου θα χρησιμοποιείται πιλοτικά μέχρι τον Σεπτέμβριο εφαρμογή με την βοήθεια της οποίας θα «διαβάζουμε σε φυσική γλώσσα το κείμενο του συμβολαίου» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ.
NEWSROOM /
Aλέξανδρος Μάνος, Ceo Netcompany-Intrasoft

Netcompany-Intrasoft: Τα σχέδια της εταιρείας για την επόμενη πενταετία -527 προσλήψεις στην Ελλάδα το 2023

Τον Οκτώβριο κλείνουν τρία χρόνια από την εξαγορά της Intrasoft από την Netcompany και η εταιρεία εξακολουθεί να μεγαλώνει και να θέτει νέους στόχους.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Κόσμος στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Η χώρα έθεσε σε τροχιά τον πρώτο εγχώριας παραγωγής τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της

Η Τουρκία έθεσε νωρίς σήμερα το πρωί σε τροχιά τον πρώτο εγχώριας παραγωγής τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της, τον Turksat 6A, σε μια κίνηση για την οποία η Άγκυρα λέει πως θα διευρύνει τη δορυφορική κάλυψη της χώρας και θα καλύψει τις ανάγκες της για τηλεοπτικές μεταδόσεις.
NEWSROOM /
5G

Κίνα: Το 5G καλύπτει όλες τις πόλεις και πάνω από 90% των χωριών

Το δίκτυο 5G στην Κίνα καλύπτει κάθε πόλη στη χώρα, όπως επίσης και ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των κινεζικών χωριών, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής .
NEWSROOM /
Gov.gr Wallet

Gov.gr: Με ένα κλικ και με τις …ευλογίες της Εκκλησίας η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου

Διαδικασίες εξπρές μέσω ψηφιοποίησης της έκδοσης άδειας γάμου, βάπτισης, λύσης διαζυγίου επεξεργάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις ευλογίες μάλιστα της Εκκλησίας, η οποία φαίνεται πως μπαίνει στον ψηφιακό κόσμο προκειμένου να εξυπηρετήσει άμεσα και χωρίς κόπο τους πολίτες.
NEWSROOM /