ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη

ΟΟΣΑ: Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την παγκόσμια οικονομία

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI), σύμφωνα με εκτίμηση που επικαλείται ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του για την ψηφιακή οικονομία (Digital Economy Outlook).
NEWSROOM /
Ο Γιώργος Ξηρογιάννης

Ξηρογιάννης (ΣΕΒ): Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να 19πλασιάσουν τις ψηφιακές τους αποδόσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

«Είναι γεγονός πως οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα σε διαδοχικές κρίσεις: οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, γεωπολιτική».
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

Έρευνα: Η επιστροφή στα γραφεία μετά την πανδημία προκάλεσε ένα κύμα φυγής υψηλόβαθμων στελεχών από τις Big Tech

Την εντολή για επιστροφή στα γραφεία σε ορισμένες από τις πιο ισχυρές τεχνολογικές εταιρείες -Apple, Microsoft και SpaceX, ή αλλιώς Big Tech- ακολούθησε μια έξαρση αποχωρήσεων από υψηλόβαθμα, δύσκολα να αντικατασταθούν ταλέντα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο και του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
NEWSROOM /
Netcompany-Intrasoft

Netcompany-Intrasoft: Παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης του ΤΕΕ

Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany Group A/S, ηγούμενη κοινοπραξίας, ολοκλήρωσε το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη του ΤΕΕ, το οποίο παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Τετάρτη, 15 Μαΐου.
NEWSROOM /