ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πανοραμική θέα της Λεωφόρου Συγγρού/Φωτογραφία: Shutterstock

Ο διπλός «χρησμός» του ΔΝΤ για πλεόνασμα και ανάπτυξη [ανάπτυξη]

Η Ελλάδα -κατά το ΔΝΤ- θα πετύχει φέτος το προσδοκώμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά από μικρότερη πίτα οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό είναι, επί της ουσίας, το μήνυμα που εξέπεμψε το Ταμείο εν είδει διπλού... «χρησμού», δημοσιεύοντας τις δύο Εκθέσεις, που σε άλλες -όχι και τόσο μακρινές εποχές- διαβάζονταν και τηρούνταν περίπου ως Ευαγγέλιο από τις ελληνικές Αρχές.
Φωτογραφία: Shutterstock

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση πριν ξεκινήσει η υποβολή τους - Τι πρέπει να προσέξουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ολοταχώς για το τέλος Ιουλίου, οδεύει η καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, πριν καλά καλά ανοίξει το Taxis για την υποβολή τους.
Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC

«Έκρηξη» καταγγελιών εν αναμονή των bonus του appodixi [πίνακας]

Θέμα ημερών είναι, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, η έκδοση της Απόφασης, με την οποία θα ενεργοποιηθούν τα bonus για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας την εφαρμογή appodixi.
Καμπανάκι για τα φορολογικά έσοδα

Το πρώτο «καμπανάκι» από τα έσοδα

Δικαιωμένοι θα πρέπει να νιώθουν όσοι έβαλαν εγκαίρως φρένο στην παροχολογία. Τα πρώτα στοιχεία του Προϋπολογισμού για τον Μάρτιο φανερώνουν κάποιες αρρυθμίες στο πεδίο των φορολογικών εσόδων, χωρίς να διαταράσσεται, πάντως, η συνολική εικόνα.
βάρκες σε θάλασσα σε νησί στην Ελλάδα

«Ένεση»- έκπληξη ως 5,3 δισ ευρώ σε ΑΕΠ και έσοδα από τον Τουρισμό

Το 2020, εκπλήσσοντας ευχάριστα άπαντες εντός κι εκτός Ελλάδας, ο Τουρισμός επέδειξε αντοχές απέναντι στο σοκ της πανδημίας και συνέβαλε στον περιορισμό των τεράστιων απωλειών στο ΑΕΠ.
Συναλλαγή με POS σε σούπερ μάρκετ

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024: Δημιουργείται νέα υπηρεσία «Ράμπο», πώς θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στα πάντα

POS παντού, διασύνδεση με το TAXIS , ηλεκτρονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής, ψηφιακά ραντεβού, προσυμπληρωμένες δηλώσεις, είναι λίγο ως πολύ το προφίλ της «επόμενης ημέρας» της ΑΑΔΕ. Ωστόσο, για να βγει ο λογαριασμός -δηλαδή τα προγραμματισμένα έσοδα των 65 δισ. ευρώ- ο σχεδιασμός για τη χρονιά που «τρέχει» συμπεριλαμβάνει άγριο κυνήγι φοροφυγάδων, λαθρεμπόρων και οφειλετών του Δημοσίου.
Κόσμος στην Αθήνα

Πότε μπορεί η εφορία να «μπλοκάρει» έναν ΑΦΜ - Ακόμα πιο αυστηρές προϋποθέσεις για όσους βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα

Τέλος στην πρακτική των εταιριών- «μαϊμού», επιχειρεί να βάλει το ΥΠΕΘΟ, αυστηροποιώντας το πλαίσιο που ρυθμίζει το πώς απενεργοποιείται και το πώς ενεργοποιείται ο ΑΦΜ εταιριών.
Ακίνητα στην Αθήνα

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ «οδηγός» για «γενναία» αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Η τελευταία αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης έγινε το 2021 και συνοδεύθηκε από ριζικό λίφτινγκ στη δομή του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε όχι μόνο να μην προκύψουν εκκαθαριστικά- «τέρατα», αλλά εν τέλει να μειωθεί ο φόρος κατά 33% σε ορίζοντα διετίας.
Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων 870 εκατ. ευρώ του 2025 - Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Άνοιξαν οι οργανωμένες πλαζ

Πρόστιμα «φωτιά» ως 60.000 ευρώ σε όσους... φράζουν τις παραλίες -Δείτε ποια εμπόδια τιμωρούνται

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κλειστές καγκελόπορτες και απαγορευτικές πινακίδες, επιχειρώντας να προσεγγίσουμε μια κατά τα άλλα δημόσια παραλία; Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί απέναντι σε ευγενικές ή λιγότερο ευγενικές συστάσεις, να μην προχωρήσουμε παραπέρα, γιατί πρόκειται για… ιδιωτική παραλία;
Παραλία

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στις παραλίες, βροχή τα ραβασάκια και στην Κρήτη - Τα νέα πρόστιμα και ποινές

Μετά τις… «καμπάνες» που ήχησαν στις Κυκλάδες, για τις παρανομίες που διαπιστώθηκαν από αυτοψίες, οι οποίες διενεργήθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι και μετά, «βροχή» πέφτουν τα… ραβασάκια και στην Κρήτη.