GREEN

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Kινήθηκαν ανοδικά τον Ιούνιο στην Ευρώπη λόγω επιδοτήσεων στα EV από την Ιταλία

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Ιούνιο μετά την άνοδο της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ιταλία, καθώς η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι εισήγαγε πολυαναμενόμενες επιδοτήσεις.
NEWSROOM /
Κόσμος κάνει τη βόλτα του στη Σόφια

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή κάνει τις μέρες μεγαλύτερες – Πως επηρεάζει το λιώσιμο των πάγων

Η κλιματική κρίση κάνει τη διάρκεια της ημέρας όλο και μεγαλύτερη, σύμφωνα με μελέτες, καθώς το λιώσιμο των πάγων αναδιαμορφώνει τον πλανήτη μας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ο άνθρωπος μεταμορφώνει τη Γη, δήλωσαν οι επιστήμονες, «κοντράροντας» τις φυσικές διαδικασίες που υπάρχουν εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.
NEWSROOM /
Η χρήση του πράσινου χάλυβα θα μειώσει τις κλιματικές επιπτώσεις από την παραγωγή των αυτοκινήτων

Η χρήση του πράσινου χάλυβα θα μειώσει τις κλιματικές επιπτώσεις από την παραγωγή των αυτοκινήτων

Τη σημαντική συμβολή του πράσινου χάλυβα στη μείωση των ρύπων κατά την διάρκεια παραγωγής των εξαρτημάτων των αυτοκινήτων, επισημαίνει η ανάλυση της Transport & Environment (T&E) που βασίζεται σε μια νέα μελέτη της εταιρείας συμβούλων Ricardo.
NEWSROOM /
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκδήλωση του ΥΠΕΝ

ΥΠΕΝ: Απολογισμός πενταετίας για τη διαχείριση των αποβλήτων - Οι βασικοί άξονες του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση

Οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί τα τελευταία πέντε χρόνια στη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και οι βασικοί άξονες του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Πέμπτη 11 Ιουλίου.
NEWSROOM /
Όχημα της BYD

Κολοσσιαία επένδυση στην Τουρκία ανακοίνωσε η Κινεζική αντίπαλη της Tesla

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας, BYD, έκανε μία συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, στο πλαίσιο της επέκτασής της στο εξωτερικό.
ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ /
Φωτογραφία: Shutterstock

Η Ελλάδα στη 2η θέση του προσαρμοσμένου δείκτη ελκυστικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της εξαμηνιαίας έρευνας EY Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων αγορών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς ανέβηκε από την 3η στη 2η θέση του προσαρμοσμένου δείκτη της EY για τις ΑΠΕ, που εξετάζει τις επιδόσεις των χωρών προσαρμοσμένες σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ τους.
NEWSROOM /
Ο κ. Σκυλακάκης με την κα Παπακώστα

Συνάντηση Σκυλακάκη – Παπακώστα για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις γυναίκες

Το θέμα της κλιματικής κρίσης, που επιδεινώνει τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, εξέτασαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης, με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

Greenpeace: Καλεί τους μεγάλους ρυπαντές να «πληρώσουν τον λογαριασμό» των ακραίων φαινομένων

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε χθες η υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή, ο Ιούνιος του 2024 ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Μάλιστα, ήταν ο 13ος συνεχόμενος μήνας όπου οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έκαναν ρεκόρ.
NEWSROOM /
Το λογότυπο της BYD

BYD: Θα κατασκευάσει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Τουρκία

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD πρόκειται να κατασκευάσει στη Τουρκία ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κοστίσει πάνω από 923 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Bloomberg.
NEWSROOM /
Η διασταύρωση Ανδριανού και Κυδαθηναίων στην Πλάκα/Φωτογραφία: Shutterstock

Έρευνα ΕΤΕπ: Οι Έλληνες κατανοούν καλά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συλλογική δράση — από κυβερνήσεις, οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Η σωστή κατανόηση της κλιματικής πρόκλησης είναι απαραίτητη για να μπορούν τα άτομα να κάνουν συνειδητές επιλογές.
NEWSROOM /