ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Τα αμοιβαία κεφάλαια επιλογή των επενδυτών το 2024

Αμοιβαία Κεφάλαια: Μια «ανάσα» από τα 19 δισ. ευρώ το ενεργητικό τους - Σε υψηλά 15 και πλέον ετών

Αυξάνονται οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα το ενεργητικό τους να βρίσκεται μία ανάσα από τα 19 δισ. ευρώ και διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2008, σε υψηλά 15 και πλέον ετών. Διαμορφώνεται συγκεκριμένα στα 18,85 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 3 δισ. ευρώ , ή κατά 19,41%, από τις αρχές του 2024 , ενώ από τον Απρίλιο του 2020 οι εισροές κεφαλαίων στα αμοιβαία κεφάλαια ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.
NEWSROOM /
Αγορές

Αμοιβαία κεφάλαια: Σε υψηλό 16 ετών «σκαρφάλωσε» η αξία τους

Τα 17 δισ. ευρώ ξεπέρασε την Πέμπτη το ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και βρέθηκε σε υψηλά 16 και πλέον ετών. Στο τέλος του 2023, η συνολική αγορά των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες ) που διαχειρίζονται ελληνικές ΑΕΔΑΚ παρουσίασε αύξηση συνολικού ενεργητικού 44%, με το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων να διαμορφώνεται σε 15,8 δισ. ευρώ.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

Γιατί «βουλιάζουν» τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια ESG - Ποια είναι η πορεία του Α/Κ του Αντετοκούνμπο

Το γ΄ τρίμηνο του 2023 ήταν η πρώτη φορά που περισσότερα βιώσιμα Α/Κ ρευστοποίησαν ή αφαίρεσαν τα κριτήρια ESG από τις επενδυτικές τους πρακτικές από όσα προστέθηκαν.
Αγορά των ομολόγων

Αμοιβαία Κεφάλαια: Σε υψηλά 15 ετών το ενεργητικό, στα 13,97 δισ. ευρώ - Τα αμοιβαία με τις μεγαλύτερες αποδόσεις από τις αρχές του 2023

Με αυξημένα ενεργητικά, εισροές κεφαλαίων και θετικές αποδόσεις έκλεισε το 3ο τρίμηνο του 2023 για την ελληνική αγορά θεσμικών διαχειριστών.
NEWSROOM /
Υψηλές αποδόσεις και το 2019 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

Υψηλές αποδόσεις και το 2019 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

Κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους κατέλαβαν για ακόμη μία χρoνιά τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια, προσφέροντας μία αξιόπιστη επενδυτική επιλογή, σε ένα διεθνές περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων.
NEWSROOM /