Οινόραμα: η μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικού κρασιού

Έχουν περάσει 25 χρόνια και πολλές εξελίξεις από τότε που η πρώτη Ελληνική έκθεση κρασιού, το Οινόραμα, άνοιξε τις πύλες της. Με περίπου 50 οινοποιεία το 1994 έθεσε τις βάσεις και στη συνέχεια δημιούργησε ένα οινικό θεσμό που μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε παράλληλα με την αναγέννηση και την εξέλιξη του οινικού κλάδου στην Ελλάδα της τελευταίας τριακονταετίας.

Σήμερα, το Οινόραμα που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 2, 3 & 4 Μαρτίου (με τη Δευτέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες), θα φιλοξενήσει στο Ζάππειο Μέγαρο περισσότερα από 260 οινοποιεία και περισσότερες από 2.000 ετικέτες κρασιού αποδεικνύοντας ότι η δυναμική του κλάδου συνεχίζει να είναι ισχυρή.

Οι περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες που αναμένονται - με βάση τα στοιχεία των προηγουμένων ετών - θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τον Ελληνικό αλλά και το διεθνή αμπελώνα (μέσω των εταιρειών που τα εισάγουν) ενώ θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, τους ανθρώπους πίσω από την ετικέτα που τόσο επισταμένα προσπαθούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα στα ποτήρια των καταναλωτών.

Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικού κρασιού στον κόσμο. Στηρίζεται από τους επίσημους φορείς του κλάδου και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για καταναλωτές όσο και για επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λειτουργεί στα πρότυπα των διεθνών εκθέσεων και φιλοξενεί κατά τη διάρκειά της παράλληλες εκδηλώσεις που βοηθούν τους επισκέπτες να ενημερωθούν και να εμβαθύνουν στην οινική πραγματικότητα και τις νέες τάσεις.

Όσοι αγαπούν το κρασί οφείλουν στον εαυτό τους να βρίσκονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ζάππειο.!

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ