ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Εργαζόμενη σε γραφείο

Aύξηση της γυναικείας απασχόλησης στην Ελλάδα το 2023 -Διπλάσια από τον μέσο όρο [πίνακες]

Η ανοδική πορεία της απασχόλησης συνεχίστηκε και το 2023, για τρίτη διαδοχική χρονιά, µετά τη µείωση που κατέγραψε το 2020, εξαιτίας της πανδηµικής κρίσης, αναφέρει σε έρευνά της η ICAP. Μεγαλύτερη αύξηση αποτυπώνεται στις γυναίκες με ρυθμό διπλάσιο από τον μέσο όρο.
μια γυναίκα σε σούπερ μάρκετ

ΕΤΕ: «Βλέπει» υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2% το β' εξάμηνο του 2024

Μετά από τη σημαντική υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων κατά το 9μηνο του 2023 − στο 1,6% το Σεπτέμβριο του 2023 και στο 2,4% κατά μ.ο. το 2ο και το 3ο τρίμηνο του 2023, με τη συνδρομή της κάμψης των διεθνών τιμών ενέργειας και άλλων πρώτων υλών από τα υψηλά του 2022, ο ελληνικός πληθωρισμός εμφανίζει αδράνεια.
Τεχνητή νοημοσύνη

EE: «Πράσινο φως» για τους πρώτους κανόνες στην τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως -Τι περιλαμβάνουν

To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη έναν πρωτοποριακό νόμο με στόχο την εναρμόνιση των κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη, τη λεγόμενη «πράξη για την τεχνητή νοημοσύνη». Η νομοθετική ρύθμιση ακολουθεί μια προσέγγιση «βάσει κινδύνου», που σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στην κοινωνία, τόσο αυστηρότεροι είναι οι κανόνες.
υπάλληλοι σε εφορία

Eφορία: Χαμηλότερα επιτόκια στις ρυθμίσεις με αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο - Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός

Νομοθετική ρύθμιση φέρνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία θα προβλέπεται μείωση των επιτοκίων στις ρυθμίσεις χρεών στην εφορία για ένα χρόνο.
Βενζίνη: Εκτιμήσεις για υπέρβαση των επιπέδων του 2019 της ζήτησης - Φόβοι για αύξηση της τιμής

Βενζίνη: Εκτιμήσεις για υπέρβαση των επιπέδων του 2019 της ζήτησης - Φόβοι για αύξηση της τιμής

Η παγκόσμια ζήτηση βενζίνης θα παραμείνει ισχυρή αυτό το καλοκαίρι, παρά τα πρόσφατα σημάδια αδυναμίας της αγοράς, σύμφωνα με την Rystad Energy, η οποία αναμένει ότι η κατανάλωση θα ξεπεράσει τα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί πριν από την πανδημία.
omologa

Ομόλογα: Σε χαμηλό μηνός οι αποδόσεις στην Ευρωζώνη - Πόσο έχει υποχωρήσει το ελληνικό 10ετές

Σε χαμηλό ενός μήνα έχουν υποχωρήσει οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης σήμερα Πέμπτη, μετά την δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μία ημέρα νωρίτερα, που έδειξαν ότι υποχώρησε ελαφρώς τον Απρίλιο.
Φωτογραφία: Shutterstock

Τρόφιμα: Αμετάβλητες οι τιμές τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο - Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες μειώσεις και αυξήσεις [πίνακες]

Αύξηση κατά 0,5% σημείωσε σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Βενεζουέλα

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΠΕΚ -Στα 83,50 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά πριν από την ανακοίνωση των επόμενων κινήσεων του ΟΠΕΚ+, με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις για το αν θα παραταθούν οι περιορισμοί της προσφοράς.