Οι αντίθετοι δρόμοι κοινωνίας πολιτικής

Φωτο: Shutterstock

Η ατμόσφαιρα στην εγχώρια πολιτική σκηνή θυμίζει γήπεδο, γεμάτο φανατικούς (πολιτικούς) παίχτες και κομματικούς οπαδούς με μοναδικό οδηγό τους το τυφλό μίσος για τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής, μόνο η κομματική επικράτηση. Μια ανελέητη μάχη με σκοπό την νίκη με κάθε μέσο.

Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού είναι πλήρως αποκομμένο από την εποχή μας και την κοινωνία επιμένοντας σε μια παρωχημένη αντίληψη που θέλει το κράτος – φέουδο των κομμάτων. Μια αντίληψη που έχει οδηγήσει την δημόσια διοίκηση στο τέλμα, με ανθρωπάκια – υπηρέτες των κομμάτων σε θέσεις ευθύνης, ανήμπορη και ανίκανη για το παραμικρό. Μια δημόσια διοίκηση εχθρό των πολιτών και της κοινωνίας.

Η μάχη για την εξουσία δεν αφορά την κοινωνία. Οι πολίτες έχουν κουραστεί, έχουν απογοητευτεί, γυρνούν την πλάτη στην «πολιτική» και κοιτούν τη ζωή τους, την οικογένειά τους, τη δουλειά τους.

Κανένας δεν είναι αναμάρτητος για την τοξική πολιτική αντιπαλότητα ωστόσο ο Σύριζα με την ολοκληρωτική αντίληψη του ή μαζί μας ή εναντίον μας, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν και την κυνική αντιμετώπιση των πάντων έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για τον σημερινό ξεπεσμό.

Η κοινωνία όμως μπορεί και πρέπει να αντιδράσει. Τερματίζοντας αυτή την νοσηρή κατάσταση επιλέγοντας και αναδεικνύοντάς τους πιο άξιους ανθρώπους από τα κόμματα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κανονικοποίηση της πολιτικής ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ