ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Βαρέλια με κρασί

Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα

Ο οινοτουρισμός αποκτά ολοένα και πιο καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ελληνικής υπαίθρου και της τοπικής οικονομίας, καθώς συνδέει την παραγωγή με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
NEWSROOM /
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Μικρή αύξηση στην ελληνική οινοπαραγωγή για το 2025

Ελαφρώς αυξημένη, κατά 6,01%, εμφανίζεται η εφετινή ελληνική οινοπαραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε το Τμήμα Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την περίοδο αναφοράς 1 Αυγούστου 2025 έως 31 Ιουλίου 2026.
NEWSROOM /
Μπουτάρης (Πρόεδρος ΣΕΟ): Χωρίς στρατηγική και επιχειρηματικό σχέδιο δεν έχουμε αμπέλι

Μπουτάρης (Πρόεδρος ΣΕΟ): Χωρίς στρατηγική και επιχειρηματικό σχέδιο δεν έχουμε αμπέλι

Περίπου 600.000 στρέμματα αμπέλια καλλιεργούνται σήμερα στην Ελλάδα, σε ένα από τα αρχαιότερα οινικά τοπία του κόσμου. Παρά το μεγάλο αυτό μέγεθος, η εικόνα του ελληνικού αμπελώνα αποκαλύπτει έναν τομέα με σημαντικές δομικές αδυναμίες και αυξανόμενες προκλήσεις.
NEWSROOM /
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

ΚΕΟΣΟΕ: Αύξηση των ελέγχων και «στοπ» στις ελληνοποιήσεις για προστασία των καταναλωτών

Αύξηση των ελέγχων, πάταξη της αισχροκέρδειας και τις παραοικονομίας αλλά και της παραπλάνησης του καταναλωτή από τις «ελληνοποιήσεις» των εισαγόμενων οίνων ζητούν με ανακοίνωσή τους παραγωγικοί φορείς του αμπελοοινικού.
NEWSROOM /
Ελληνικό κρασί

ΣΕΑΟΠ: Αύξηση εξαγωγών ελληνικών αλκοολούχων ποτών το πρώτο εξάμηνο του 2021

Αύξηση τόσο σε αξία όσο και σε ποσότητα παρουσίασαν οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020 αλλά και του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
NEWSROOM /