fbpxVivechrom: Τουρισμός και Airbnb σώζουν την αγορά | Economistas.gr
Skip to main content

Vivechrom: Τουρισμός και Airbnb σώζουν την αγορά

Vivechrom: Τουρισμός και Airbnb σώζουν την αγορά

Σημαντική ώθηση στην αγορά χρωμάτων δίνει στην ελληνική αγορά ο τουρισμός αλλά και το Airbnb, που αναμένεται και φέτος να συμβάλουν στην άνοδο των πωλήσεων του κλάδου κατά 3% περίπου.

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Vivechrom Ιακ. Προβατάς, τονίζοντας ότι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για την πορεία της αγοράς αναμένεται να είναι η προεκλογική περίοδος, καθώς μέσα σε αυτό ο διάστημα όπως είπε «τίποτα δεν κινείται».

Το 2018 η Vivechrom σημείωσε πωλήσεις 61,14 εκατ ευρώ, έναντι 51,62 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 42%. ενώ παράλληλα ανοδικά κινήθηκε και η κερδοφορία της εταιρείας που έφτασε τα 10,16 εκατ. ευρώ.

Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων οικολογικών χρωμάτων της ανήλθε σε 38,4% και την κατατάσσει πρώτη στον τομέα αυτό στην ελληνική αγορά.

 Σύμφωνα με τη διοίκηση της Vivechrom στην επίδοση αυτή συνέβαλλαν τα νέα λανσαρίσματα προϊόντων της αγοράς και η σημαντική αύξηση των εξαγωγών της.  

Επίσης καταγράφεται μία στροφή των Ελλήνων καταναλωτών προς το ποιοτικό προϊόν καθώς έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι κατά πολύ ακριβότερο έχει κατά πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Η Vivechrom ελέγχεται κατά 79,18% από την ολλανδική Akzo Nobel Coatings International, μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία χρωμάτων. Επίσης, ανήκει κατά 10% στην επενδυτική εταιρεία Chemagra και κατά το υπόλοιπο 10,82% στην ομοειδή εταιρεία MegaColor, οι οποίες ελέγχονται από Ελληνες επενδυτές.

Η AkzoNobel, κορυφαία εταιρεία χρωμάτων και επιχρισμάτων στον κόσμο, θέτει τα standards για το χρώμα και την προστασία των επιφανειών για πάνω από 200 χρόνια.

Η AkzoNobel δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία και στην Ελλάδα με τα κορυφαία brands “Vivechrom”-τη μεγαλύτερη εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων στη χώρα, τις πούδρες βαφής “Interpon”, τα χρώματα αυτοκινήτων “Sikkens” και τα χρώματα για τον τομέα της ναυτιλίας και της βιομηχανίας “International”.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της AkzoNobel στη Μάνδρα και στο Κρυονέρι Αττικής, η εταιρεία απασχολεί 265 εργαζομένους ενώ ο κύκλος εργασιών της για το 2018 ανήλθε στα 101,3 εκατ. ευρώ. «Στην AkzoNobel με γνώμονα την καινοτομία, την ποιότητα και με ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους καταναλωτές κατορθώσαμε τα έξι τελευταία χρόνια να αντιπαρέλθουμε την κρίση και να έχουμε θετική πορεία σε όλους τους κλάδους» αναφέρει ο Μάκης Προβατάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivechrom και επικεφαλής της AkzoNobel Deco Paints για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Ο Παναγιώτης Μιχάλης, Διευθυντής Marketing της Vivechrom δήλωσε: «Με συστηματικό στρατηγικό και μακροπρόθεσμο πλάνο η Vivechrom καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να ακολουθεί μια αναπτυξιακή πορεία, εν μέσω ενός απαιτητικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2012, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Vivechrom με προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της και στην καινοτομία, με σεβασμό στους πελάτες της και τους καταναλωτές, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωσε τον κύκλο εργασιών της κατά 42% και την κερδοφορία της κατά 217,4%».

Η AkzoNobel Powder Coatings δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο για περισσότερο από 25 χρόνια και προμηθεύει τις βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, κατασκευής οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών κ.ά. «Οι αρχιτεκτονικές Πούδρες Βαφής Interpon D, με μοντέρνα αισθητική και μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και εφέ, αποτελούν την πρώτη επιλογή των αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα, και διακοσμούν τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα μας όπως το μουσείο της Ακρόπολης, το Ολυμπιακό στάδιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σημειώνει η Μαρία Παπαθεοφάνους, Διευθύντρια Πωλήσεων.

H AkzoNobel Coatings Α.Ε. Χρώματα Αυτοκινήτων εισάγει, προωθεί και υποστηρίζει τα χρώματα επαναβαφής αυτοκινήτων Sikkens, Lesonal, Mason και Dynacoat, στην Ελλάδα και στην Κυπριακή αγορά. «Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών με 41 σημεία σε όλη την Ελλάδα και είναι η μάρκα προτίμησης όλων των μεγάλων κατασκευαστών – εισαγωγέων αυτοκινήτων» σημειώνει ο Κυριάκος Μπαλαούρας, Διευθυντής Πωλήσεων.

Τέλος, ο Χαράλαμπος Ψωμάρας, Διευθύνων Σύμβουλος της International Paint Hellas SA και Διευθυντής Πωλήσεων Στρατηγικών Πελατών για τα Protective Coatings στην ΝΑ Ευρώπη, μέλος του ομίλου της AkzoNobel με 40 χρόνια ηγετικής παρουσίας στην ελληνική αγορά των Ναυτιλιακών & Βιομηχανικών Χρωμάτων, σημείωσε πως «η εταιρεία παρουσιάζει αυξάνουσα εξαγωγική δραστηριότητα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας καθώς επίσης σε Αλβανία, Κύπρο & Ισραήλ συνεισφέροντας στην αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου».

Σημειώνεται ότι το 2017 η επιχείρηση ολοκλήρωσε επένδυση στη βιομηχανική μονάδα της, χάρη στην οποία 2017 άρχισε την παραγωγή βερνικιών που παρήγαγε έως τότε η συγγενική τουρκική βιομηχανία Marshal, κατόπιν απόφασης του διεθνούς ομίλου Akzo Nobel, που κατέχει την πλειονότητα των μετοχών της, για μεταφορά της παραγωγής βερνικιών της εν λόγω εταιρείας του από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η Ολλανδική πολυεθνική ήθελε να εκμεταλλευτεί την πρόσθετη παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Vivechrom αλλά και την τεχνογνωσία της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτέλους, οι τράπεζες δανείζουν τις επιχειρήσεις!
Επιτέλους, οι τράπεζες δανείζουν τις επιχειρήσεις!
Αύξηση 57% στα νέα δάνεια καταγράφει για το 2018 η Τράπεζα της Ελλάδος, σχεδόν 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο οι νέες πιστώσεις κάθε μήνα. Άνοιξαν οι στρόφιγγες και για τις μικρομεσαίες.
Επιτέλους, οι τράπεζες δανείζουν τις επιχειρήσεις!
Δυναμική στήριξη των επιχειρήσεων από την Παγκρήτια Τράπεζα
Δυναμική στήριξη των επιχειρήσεων από την Παγκρήτια Τράπεζα
Το πρόγραμμα Παγκρήτια Επιχειρηματικότητα προσφέρει στους επιχειρηματίες, λύσεις και υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ρευστότητά και δίνουν ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.
Δυναμική στήριξη των επιχειρήσεων από την Παγκρήτια Τράπεζα
Μέρισμα... ανάπτυξης πήραν οι ελληνικές επιχειρήσεις
Μέρισμα... ανάπτυξης πήραν οι ελληνικές επιχειρήσεις
Αμέσως μόλις ανέκαμψε η οικονομία, το 2017, η κερδοφορία του επιχειρηματικού τομέα αυξήθηκε κατά 565 εκατ. ευρώ (+13,74%). Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είχε αυξημένες ζημιές για τρίτη συνεχή χρήση. Οι κλάδοι με τα καλύτερα περιθώρια κέρδους.
Μέρισμα... ανάπτυξης πήραν οι ελληνικές επιχειρήσεις
PwC: Εξι πρακτικές διαχείρισης κινδύνου για τις επιχειρήσεις
PwC: Εξι πρακτικές διαχείρισης κινδύνου για τις επιχειρήσεις
Τα πορίσματα της όγδοης έκδοσης της μελέτης Risk In Review της PwC για την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της λειτουργίας διαχείρισης κινδύνου.
PwC: Εξι πρακτικές διαχείρισης κινδύνου για τις επιχειρήσεις