fbpxΜεταμόρφωση του Αστέρα με επενδύσεις 650 εκατ. | Economistas.gr
Skip to main content

Μεταμόρφωση του Αστέρα με επενδύσεις 650 εκατ.

Μεταμόρφωση του Αστέρα με επενδύσεις 650 εκατ.

Σε ορίζοντα δύο ετών θα ολοκληρωθεί το σύνολο των επενδύσεων στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, ένα project άνω των 650 εκατ. ευρώ, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα στο τουριστικό προϊόν, βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη των πολυτελών resorts.

Πριν από λίγες ημέρες το νέο πλέον συγκρότημα Astir Palace Hotel Athens, υπό τη διαχείριση του ομίλου Four Seasons, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό. Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα που διαχειρίζεται η Four Seasons στην Ελλάδα και το μοναδικό στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το σύνολο της επένδυσης των 650 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στον τουριστικό κλάδο, αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο εμβληματικό συγκρότημα, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μπριζίτ Μπαρντό και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.   

astir_palace_asteras_vouliagmeni.jpg

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Astir, Στέλιο Κουτσιβίτη, η υλοποίηση της σύνθετης επένδυσης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για τις προοπτικές της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2016 έναντι 444 εκατομμυρίων ευρώ, από το επενδυτικό fund Jermyn Street Real Estate Fund, στο οποίο συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Το επενδυτικό πλάνο των μετόχων αποτελείται από τέσσερις πυλώνες:

  • Την ανακαίνιση των ξενοδοχείων «Αρίων», «Ναυσικά» και των bungalows, η οποία έχει ολοκληρωθεί.
  • Την ανάπλαση των υποδομών της μαρίνας προκειμένου να εξυπηρετούνται μεγαλύτερα σκάφη αλλά και να δημιουργηθούν χώροι εστίασης και εμπορικής χρήσης.
  • Την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών.
  • Την ανάπλαση της παραλίας Astir Beach έως το 2020.

Τα έργα για την αναβάθμιση των δύο ξενοδοχείων και των bungalows του συγκροτήματος ανέλαβε η Άκτωρ, η οποία υλοποίησε παρεμβάσεις ύψους περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ.

asteras_vouliagmeni.jpg

Τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 3 ιδιωτικές παραλίες, δύο υπαίθριες και μία εσωτερική πισίνα, 8 εστιατόρια και μπαρ, συνεδριακές υποδομές, ελικοδρόμιο, ακόμα και παράρτημα του μουσείου Μπενάκη.

Εκτός από τις απλές σουίτες, με έκταση 80 τμ έκαστη, μεταξύ των δύο ξενοδοχείων υπάρχουν και 5 υπερπολυτελείς σουίτες, οι οποίες έχουν από 2 έως 4 υπνοδωμάτια. Η μικρότερη έχει έκταση 250 τμ και η μεγαλύτερη 450.

Το σύνολο των επενδύσεων που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας οι μέτοχοι (αναβάθμιση μαρίνας, ξενοδοχείων, Astir πλαζ και απόκτηση εξοπλισμού), εκτείνεται σε 300.000 τ.μ. και αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Περίοπτη θέση στο επενδυτικό σχέδιο της Astir κατέχει η ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών. Για να ξεκινήσει η κατασκευή τους πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εξαγορά των εκτάσεων που διαθέτει προς πώληση η Astir. Έως τώρα έχουν πωληθεί ορισμένα οικόπεδα σε επενδυτές και έχουν ξεκινήσει έργα ανέγερσης των πολυτελών κατοικιών.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αξία για την εξαγορά του οικοπέδου και την κατασκευή της κάθε κατοικίας ενδέχεται να ανέλθει σε ποσό που θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τις ίδιες πηγές, οι πολυτελείς κατοικίες θα αποτελέσουν ακίνητα απόδοσης, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να συνάψουν σύμβαση με την Astir για την αξιοποίηση των κατοικιών τους.

esoteriko_asteras.jpg

Σε ό,τι αφορά την έναρξη των έργων αναβάθμισης της μαρίνας, η οποία τώρα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 100 σκαφών, εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Στελέχη της Astir εκτιμούν πως αυτό θα συμβεί έως τον Ιούνιο, ενώ τονίζουν πως η αδειοδοτική διαδικασία κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ο χρόνος που απαιτήθηκε ανήλθε σε περίπου 18 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση
Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση
Έως το καλοκαίρι του 2020, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση της ξενοδοχειακής μονάδας, θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση
«Χρυσές» βίλες στη Βουλιαγμένη: 40 εκατ. ευρώ η μία
«Χρυσές» βίλες στη Βουλιαγμένη: 40 εκατ. ευρώ η μία
Το σχέδιο για 11 - 13 πολυτελείς κατοικίες που θα οικοδομηθούν δίπλα στον Αστέρα Βουλιαγμένης θα βοηθήσει τους Άραβες και Τούρκους επενδυτές να καλύψουν μεγάλο μέρος της επένδυσης 650 εκατ. ευρώ.
«Χρυσές» βίλες στη Βουλιαγμένη: 40 εκατ. ευρώ η μία
Ανοίγει ξανά την επόμενη Τετάρτη το Makedonia Palace
Ανοίγει ξανά την επόμενη Τετάρτη το Makedonia Palace
Για να βελτιωθούν οι υπάρχουσες διαδικασίες υγείας και ασφάλειας του ξενοδοχείου, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Safely Together, με όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.
Ανοίγει ξανά την επόμενη Τετάρτη το Makedonia Palace