fbpxΝέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λεωφόρο Συγγρού | Economistas.gr
Skip to main content

Νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λεωφόρο Συγγρού

Νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λεωφόρο Συγγρού

Ένα ακόμα πολυτελές ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, θα προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας καθώς στις αρχές καλοκαιριού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την μετατροπή του μέχρι πρότινος κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο.

Πρόκειται για τo ξενοδοχείο Niche Hotel που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού και Βούρβαχη, πολύ κοντά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο αποτελεί μια ακόμα σημαντική επενδυτική κίνηση που πραγματοποιείται στην χώρα μας στον τομέα του τουρισμού.

Το έργο που βρίσκεται στην τελική φάση αφορά στη μετατροπή πρώην κτιρίου γραφείων 7 ορόφων, σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 37 δωματίων με 73 κλίνες. Το κτίριο βρίσκεται, κοντά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και περιβάλλεται από πολλά κτίρια και πολυκατοικίες, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν τις δεκαετίες του '60 και του '70, αλλά και από πολυάριθμα κτίρια του μεσοπολέμου, νεοκλασικά κτίρια και σημαντικά μνημεία.

Η αρχική κατασκευή πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη το 1958 και η δεύτερη το 1973. Κατά τη φάση των ανασκαφών του 1958, αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα μαζί με τμήματα του Βαλεριανού τείχους. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός νέου σχεδίου, το οποίο θα αγκαλιάσει την αρχαιότητα μαζί με τις λειτουργίες του νέου κτιρίου. Το υπάρχον κτίριο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου, ακολουθώντας τις λειτουργίες και τις αναλογίες της εποχής. Βασικά χαρακτηριστικά της εποχής, ήταν η κατασκευή και ανύψωση σε τρεις ζώνες, η αίσθηση του κυβισμού, η έλλειψη πλαστικότητας του όγκου, καθώς και το έντονο πλέγμα των πλαισίων των παραθύρων. Πρωτογενή υλικά της εποχής ήταν το γυαλί και το αλουμίνιο, σε συνδυασμό με τη μαρμάρινη επένδυση που δίνει την αίσθηση πολυτέλειας.

Το γεγονός ότι το κτίριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του αστικού ιστού, σε γωνιακή θέση και σε συνάρτηση με τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τη δυνατότητα χρήσης φυσικών υφών που αντέχουν στο χρόνο και στη ρύπανση της πόλης, οδήγησε στον επανασχεδιασμό των προσόψεων σύμφωνα με το υπάρχον ύψος. Επιπλέον, οι προσόψεις ακολούθησαν τη γραμμή της ογκομετρικής σύνθεσης, την οποία και απαλύνει η γραμμή της αρχαίας ελληνικής στοάς. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην αρχιτεκτονική ομάδα να συνδυάσει τον σχεδιασμό του παλιού με το νέο. Το ίδιο το κτίριο αλλά και η λειτουργικότητά του σέβονται τον πολιτισμό της ιστορικής περιοχής, οι καινοτομίες επιτρέπουν στον αέρα και τον ήλιο να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ η μαρμάρινη πρόσοψη λάμπει κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό. Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες, προνομιακή θέα των λόφων της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου από το roof garden, μέχρι την εξερεύνηση ενός πραγματικού αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται στο υπόγειο.

Η εταιρεία που θα λειτουργήσει τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα είναι η «Καλώς Ήρθατε Hotels and Suites - Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Κατασκευαστική Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο niche Hotels and Suites.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
Οι μονάδες που εντάχθηκαν πρόσφατα στο δίκτυο της Design Hotels του Βερολίνου. Συνολικά 18 ελληνικά ξενοδοχεία περιλαμβάνονται στη λίστα 312 μονάδων υψηλής αισθητικής σε όλο τον κόσμο.
Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
«Ξεκολλάει» τουριστική επένδυση - μαμούθ στην Κρήτη
«Ξεκολλάει» τουριστική επένδυση - μαμούθ στην Κρήτη
Επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ στην Σητεία. Το σχέδιο των 270 εκατ. ευρώ της βρετανικής Minoan παραμένει... εκκρεμές από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.
«Ξεκολλάει» τουριστική επένδυση - μαμούθ στην Κρήτη
«Πράσινο» στην αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας
«Πράσινο» στην αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας
Εγκρίθηκε με 15 όρους από τους αρχαιολόγους του υπουργείου Πολιτισμού η ξενοδοχειακή επένδυση των 60 εκατ. ευρώ στο ιστορικό συγκρότημα. Το 2020 αρχίζουν τα έργα.
«Πράσινο» στην αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας
«Μάχη» ξένων funds για ξενοδοχεία στην Κρήτη
«Μάχη» ξένων funds για ξενοδοχεία στην Κρήτη
Εμπλοκή παρουσιάζεται στην προσπάθεια του αμερικανικού επενδυτικού fund Hines, για την απόκτηση των δύο ξενοδοχείων της Μαμιδάκης Συμμετοχών στην Κρήτη, με «σφήνα» Bain.
«Μάχη» ξένων funds για ξενοδοχεία στην Κρήτη