fbpx«Χρυσές» βίλες στη Βουλιαγμένη: 40 εκατ. ευρώ η μία | Economistas.gr
Skip to main content

«Χρυσές» βίλες στη Βουλιαγμένη: 40 εκατ. ευρώ η μία

«Χρυσές» βίλες στη Βουλιαγμένη: 40 εκατ. ευρώ η μία

Στο αστρονομικό ποσό των περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων θα ανέλθει το κόστος για κάθε μία από τις πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα κατασκευαστούν στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.

Αξιόπιστες πηγές που παρακολούθησαν τη διαδικασία πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου της Astir Palace Hotel Athens, στη Jermyn Street Real Estate Fund, τονίζουν πως οι νέοι ιδιοκτήτες του εμβληματικού συγκροτήματος προσδοκούν να αποσβέσουν μεγάλο μέρος της επένδυσης των 650 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της πώλησης των πολυτελών κατοικιών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Άραβες και οι Τούρκοι επενδυτές οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία του φημισμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχουν αποφασίσει σε πρώτη φάση να κατασκευάσουν 11 βίλες και εφόσον υπάρξει ζήτηση ο αριθμός να αυξηθεί σε 13.

Κάθε μία από τις πολυτελείς κατοικίες θα χτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων στο οποίο θα κυριαρχεί το πράσινο, με τη δόμηση του κτίσματος να ανέρχεται σε 1.200 τμ.

Τα έργα για την ανέγερση ορισμένων κατοικιών είναι σε εξέλιξη δεδομένου πως οι μέτοχοι της Astir έχουν συμφωνήσει ήδη στην πώληση 4 οικοπέδων για την κατασκευή ισάριθμων κατοικιών.

Οι αντικειμενικές τιμές για την Α ζώνη Βουλιαγμένης στην οποία βρίσκεται ο Αστέρας, ανέρχονται σε 3.700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την αγορά οικοπέδων, με τις αντικειμενικές τιμές ζώνης σε ό,τι αφορά τη δόμηση να φτάνουν τις 8.800 ευρώ ανά τετραγωνικό. Οι αντικειμενικές αξίες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την οδό Ηρώδου Αττικού και αποτελούν τις πιο ακριβές σε ολόκληρη τη χώρα.

Οφέλη για το δήμο

Η επένδυση στον Αστέρα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη χώρα, θα ωφελήσει ιδιαίτερα το δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, δεδομένου πως το επενδυτικό fund Jermyn Street Real Estate Fund έχει συμφωνήσει με τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει ανταποδοτικά έργα ύψους 650.000 ευρώ.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο όφελος για το δήμο θα προκύψει από το τέλος πρασίνου που επιβάλλεται για νέα δόμηση και ανέρχεται σε 2% επί της αντικειμενικής τιμής ζώνης των 8.800 ευρώ ανά τετραγωνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες στα ταμεία της δημοτικής αρχής θα μπουν 2,8 εκατομμύρια ευρώ από την ανέγερση των πολυτελών κατοικιών.

Οκτακόσια ευρώ το δίκλινο

Ο νέος πλέον Αστέρας άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν λίγες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού σχεδίου των μετόχων, το οποίο είχε ως βασικό πυλώνα την ανακαίνιση των δύο ξενοδοχείων και των bungalows.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι τιμές για τη διαμονή στο νέο Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος πλέον τελεί υπό τη διαχείριση του ομίλου Four Seasons, είναι ιδιαίτερα υψηλές. Η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για bungalows από 1.800 έως 2.000 ευρώ, ενώ για μία από τις απλές σουίτες των 80 τμ, το κόστος διανυκτέρευσης ανέρχεται σε περίπου 3.500 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Άνθιση» πεντάστερων στην Ελλάδα
«Άνθιση» πεντάστερων στην Ελλάδα
Σημαντική αύξηση της παρουσίας 5άστερων και Luxury ξενοδοχείων στην Ελλάδα αποτυπώνει έρευνα της Horwath HTL, παγκόσμιας συμβουλευτικής εταιρείας με εξειδίκευση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο.
«Άνθιση» πεντάστερων στην Ελλάδα
Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση
Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση
Έως το καλοκαίρι του 2020, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση της ξενοδοχειακής μονάδας, θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση
Μεταμόρφωση του Αστέρα με επενδύσεις 650 εκατ.
Μεταμόρφωση του Αστέρα με επενδύσεις 650 εκατ.
Η ιστορική μονάδα της Βουλιαγμένης είναι το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα που διαχειρίζεται η Four Seasons στην Ελλάδα και το μοναδικό στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σχέδιο για πολυτελείς κατοικίες.
Μεταμόρφωση του Αστέρα με επενδύσεις 650 εκατ.
Ανοίγει ξανά την επόμενη Τετάρτη το Makedonia Palace
Ανοίγει ξανά την επόμενη Τετάρτη το Makedonia Palace
Για να βελτιωθούν οι υπάρχουσες διαδικασίες υγείας και ασφάλειας του ξενοδοχείου, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Safely Together, με όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.
Ανοίγει ξανά την επόμενη Τετάρτη το Makedonia Palace