Εκτός Creta Farms ο Κ. Δομαζάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην Creta Farms, με φόντο την σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους βασικούς μετόχους και τα αδέρφια, Κωνσταντίνο (Τάκη) και Μανώλη Δομαζάκη.

Χθες συγκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στην εταιρεία, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε εμπόλεμο κλίμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εν μέσω αντεγκλήσεων και αλληλοκατηγοριών, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης παύθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου του Ομίλου αλλά και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, παραμένοντας ως απλό μέλος του διοικητικού Συμβουλίου.

Τη θέση του αντιπροέδρου ανέλαβε το μέχρι πρότινος μέλος του δ.σ Πέτρος Παπαδάκης, ενώ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος παραμένει ο Μανώλης Δομαζάκης.

Η εξέλιξη αυτή επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απόφαση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να μεταφέρουν τους δανειακούς φακέλους της Creta Farms στα προβληματικά δάνεια, όπως αποκάλυψε ο economistas.gr.

Η απόφαση αυτή των τραπεζών έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν στον Όμιλο σχετικά με το ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, το οποίο δεν αναγνωρίζεται στις λογιστικές καταστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή.

Ειδικότερα, στις 2 Απριλίου 2019 ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος απέστειλε επιστολή προς τον Ορκωτό Ελεγκτή της εταιρείας με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την εταιρία με κεφάλαια ύψους 11,6 εκ. κατά τα έτη 2005 - 2006.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, προς προστασία της εταιρείας και του επενδυτικού κοινού, να διενεργηθεί σχετικός ειδικός έλεγχος από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο διεθνούς φήμης.

Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι η απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη από το διοικητικό συμβούλιο ανοίγει νέο μέτωπο στην ενδοοικογενειακή κόντρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ