Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στα Eκκοκιστήρια Θράκης

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΑ
Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στα Eκκοκιστήρια Θράκης

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το εργοστάσιο της Εκκοκιστήρια Θράκης στη Ροδόπη, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επίσχεση από τον περασμένο Μάιο.

Ήδη οφείλονται αποδοχές 4 μηνών, ενώ το εργοστάσιο υπολειτουργεί καθώς δεν παράγει την ποσότητα νήματος που παρήγαγε, ωστόσο, είναι στην παραγωγή και καλύπτει ένα αρκετό μέρος των παραγγελιών των πελατών του.

Τα Eκκοκιστήρια Θράκης, που ανήκουν στον επιχειρηματία Γιάννη Ακκά, ιδιοκτήτη της Ελληνικής Υφαντουργίας εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται υπό ασφυκτικό οικονομικό κλοιό καταγράφοντας μειωμένες πωλήσεις και υψηλές ζημιές.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1996 και είναι εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής στον νομό Ροδόπης, σε οικόπεδο 70 στρεμμάτων. Παράλληλα στο δυναμικό του Ομίλου ανήκουν και τα «Κλωστήρια Ροδόπης» αντιπροσωπεύει ένα από τα υψηλότερης ποιοτικής στάθμης νηματουργεία στον ευρωπαϊκό χώρο, διοχευτεύοντας το το 60% των προϊόντων της σε διεθνείς οίκους ενδυμάτων.

Ο όμιλος υπολειτούργησε στη διάρκεια της χρήσης 2015-2016, εν μέσω οξύτατης χρηματοοικονομικής κρίσης, ελλείψει διαθέσιμων κεφαλαίων.

Η κρίση έπληξε κυρίως την εταιρεία του «Κλωστήρια Θράκης», όμως τον Ιούλιο του 2016 σχεδόν ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων προς τις τράπεζες Alpha και Εθνική, με μετατροπή των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της σε μακροπρόθεσμες, χρονική επιμήκυνση των οφειλών και παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης, με ευνοϊκότερους όρους, ενώ προχώρησε στην υποβολή αιτήματος προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ