Πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στην ΕΥΔΑΠ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΑ
Πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στην ΕΥΔΑΠ

Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε μια σημαντική πρωτιά που καταγράφηκε σήμερα με την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ: Πρόεδρος της εισηγμένης ανέλαβε, για πρώτη φορά, μια γυναίκα, η Θεοδώρα Βαρβαρίγου. Πρωτιά, όχι μόνο για την ΕΥΔΑΠ, αλλά και για τις μεγάλες ΔΕΚΟ και για τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις γενικότερα.

Η κυρία Βαρβαρίγου δεν έχει συνηθισμένο βιογραφικό: Καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει διδακτορικό από το Stanford στην Καλιφόρνια και έχει δουλέψει στα εργαστήρια AT&T Bell Labs των ΗΠΑ πριν έρθει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά ως Επίκουρη Καθηγήτρια. Με περισσότερες από 500 δημοσιεύσεις, έχει μεγάλη εμπειρία σε τεχνολογίες αιχμής όπως cloud computing, τεχνολογίες big data, τεχνολογίες IoT, semantic web, τεχνολογίες κοινωνικής δικτύωσης, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης κ.α.

Το βιογραφικό της κας Βαρβαρίγου έρχεται να καταρρίψει από μόνο του τη θεωρία που προβάλλεται συχνά ότι δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων επειδή δεν βρίσκονται αρκετές γυναίκες με τα κατάλληλα προσόντα.

Η επιλογή της έρχεται να επιβεβαιώσει τη πάγια πολιτική της ΕΕΣΥΠ να τοποθετεί υψηλό ποσοστό γυναικών στα ΔΣ των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ