Skip to main content

Απέραντο... ξενοδοχείο το κέντρο της Αθήνας!

Απέραντο... ξενοδοχείο το κέντρο της Αθήνας!
Φωτο: Shutterstock

Το δρόμο για τη λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, την ώρα που πλήθος επενδύσεων σε νέες μονάδες μετατρέπει το κέντρο της Αθήνας σε... απέραντο ξενοδοχείο.

Με απόφαση του κ. Σταθάκη, επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείου στο κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως 23 και Πατρώου 8 το οποίο έχει νοικιασθεί από την εταιρεία Εrgon.  

Το νέο ξενοδοχείο θα έχει την ονομασία Ergon House και η εταιρεία το πλασάρει επικοινωνιακά ως το πρώτο foodie hotel στον κόσμο. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 38 δωματίων θα αναπτύσσεται στους 4 ορόφους του κτιρίου ενώ οι χώροι εστίασης και το παντοπωλείο στο υπόγειο, το ισόγειο και τον ημιώροφο. Σημειώνεται ότι το κτίριο ιδιοκτησίας από το 2014 της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του αρχιτέκτονα Ηλία Μπαρμπαλιά στο κέντρο της Αθήνας ενώ παλαιότερα είχε στεγάσει το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Στην ίδια περιοχή πριν τα Χριστούγεννα λειτούργησε άλλο ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Εlia ErmouAthens Hotel με δυναμικότητα 123 δωματίων. Το επενδυτικό πρόγραμμα για την μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο έφθασε στα 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης, επί της Μητροπόλεως αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο έτος το δεύτερο ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας oξενοδοχειακός όμιλος N. Δασκαλαντωνάκη-Grecotelσε κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας του ομίλου Χυτήρογλου.

Από την πλευρά της, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου Κόκκαλη αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες την Άνοιξη για τη λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 5 το οποίο έχει νοικιάσει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Επίσης, του 2019 προγραμματίζεται να λειτουργήσει άλλο ένα πολυτελές 4 αστέρων ξενοδοχείο, το Urban HotelAthens, στο κτίριο που στέγαζε επί χρόνια την εφημερίδα Απογευματινή επί της οδού Φειδίου. Το ξενοδοχείο θα έχει 35 δωμάτια και σουίτες.

Eξάλλου, στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια ενοικίαση του πρώην ξενοδοχείου Eσπέρια, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, επί της οδού Σταδίου. Προτιμητέος μισθωτής του πρώην ξενοδοχείου Κάνιγγος 21, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρησης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων  επί των οδών Κάνιγγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12 είναι ο ξενοδοχειακός όμιλος ΖeusInternational.

Μέσα στο έτος θα λειτουργήσει από τον όμιλο Yazbeck και το ξενοδοχείο Academia ofAthens στην οδό Ακαδημίας 38 και Ομήρου. Το κτίριο έχει νοικιάσει ο λιβανέζικων συμφερόντων όμιλος από τον ΕΦΚΑ.

Στην Ομόνοια το πρώην ξενοδοχείο La Mirage του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας αναμένεται να επαναλειτουργήσει ως 4 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα από τη νέα εκμισθώτρια εταιρεία Σ.Σ. Ιωαννίδης σε συνεργασία με ομογενή επιχειρηματία από τον Καναδά.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από την Λάμψα για τη λειτουργία το έτος 2020 του ξενοδοχείου King'sPalace δυναμικότητας 383 κλινών στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα. Τη διαχείριση της μονάδας θα αναλάβει η MGallery του γαλλικού ομίλουAccorHotels.

Από την πλευρά της, η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ σχεδιάζει να δημιουργήσει και δεύτερο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης ενώ ο όμιλος Δουζόγλου σχεδιάζει την έναρξη των εργασιών για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο διατηρητέου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας που εξαγόρασε από τον ΟΤΕ και περικλείεται από τις οδούς Σταδίου, Χρήστου Λαδά, Ανθίμου Γαζή και οδό Κολοκοτρώνη.

Στις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις θα πρέπει να προστεθούν στο ξενοδοχείο που ετοιμάζει η PYGMA HELLASTOYΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με τη μετατροπή κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Καραϊσκάκη 7 και Χριστοκοπίδου στην περιοχή του Ψυρρή και το πρώτο ξενοδοχείο Ibisstyles του ομίλουAccorHotels το οποίο θα λειτουργήσει σε κτίριο της εταιρείας G. LYMPERAKISINVEST O.E., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 109-111 και Φιλοξένου 10.

Τέλος, εκτός του κέντρου της Αθήνας τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στα τέλη Μαρτίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης με την επαναλειτουργία του από την Four Seasons.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο πολυτελές ξενοδοχείο αποκτά η Αθήνα!
Νέο πολυτελές ξενοδοχείο αποκτά η Αθήνα!
Αλλαγή χρήσης εξαώροφου κτιρίου γραφείων στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στο σταθμό μετρό του Αγ. Ιωάννη. Σημαντική επένδυση.
Νέο πολυτελές ξενοδοχείο αποκτά η Αθήνα!
Δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο και Αθήνα
Δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο και Αθήνα
Δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων σε Μύκονο και Κηφισιά περιλαμβάνονται στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου του ομογενή επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου.
Δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο και Αθήνα
Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
Οι μονάδες που εντάχθηκαν πρόσφατα στο δίκτυο της Design Hotels του Βερολίνου. Συνολικά 18 ελληνικά ξενοδοχεία περιλαμβάνονται στη λίστα 312 μονάδων υψηλής αισθητικής σε όλο τον κόσμο.
Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
«Ξεκολλάει» τουριστική επένδυση - μαμούθ στην Κρήτη
«Ξεκολλάει» τουριστική επένδυση - μαμούθ στην Κρήτη
Επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ στην Σητεία. Το σχέδιο των 270 εκατ. ευρώ της βρετανικής Minoan παραμένει... εκκρεμές από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.
«Ξεκολλάει» τουριστική επένδυση - μαμούθ στην Κρήτη
Νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λεωφόρο Συγγρού
Νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λεωφόρο Συγγρού
Ένα ακόμα πολυτελές ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, θα προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας καθώς στις αρχές καλοκαιριού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την μετατροπή κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο.
Νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λεωφόρο Συγγρού