Πράσινο φως για ξενοδοχείο στο Κουκάκι

Economista
ECONOMISTA
Πράσινο φως για ξενοδοχείο στο Κουκάκι
Φωτό: INTIME

Ένα νέο 9όροφο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κουκάκι επί των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάσου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων χορήγησε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του.

Το νέο ξενοδοχείο, με τρία υπόγεια, θα διαθέτει δώμα με πέργκολα και πισίνα ενώ στην άδεια προβλέπεται η επισκευή διατηρητέου κτιρίου με νέα χρήση. Η άδεια δόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία «Vasasco Ανώνυμος Εταιρεία Κατασκευών και Εκμετάλλευσης», η οποία ιδρύθηκε το 2017 με μοναδική μέτοχο την εταιρεία Poltex Enterprises LI η οποία εδρεύει στην Λευκωσία.

Το σημείο στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vasaco μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο είναι σήμερα ο κ. Στυλιανός - Γιώργος Τσουκαλάς και Αντιπρόεδρος ο κ. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης.

Σκοπός της εταιρείας, μεταξύ άλλων, είναι η αγοραπωλησία ελεύθερων οικοπέδων μη δομημένων και ακινήτων εν γένει, η ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείων πολυτελείας και κάθε άλλης ξενοδοχειακής επιχείρησης καθώς και η ίδρυση και λειτουργία τουριστικών και διαφημιστικών γραφείων, γραφείων ταξιδιών και γραφείων προσέλκυσης και εξυπηρέτησης τουριστών.

Το Κουκάκι αποτελεί την πλέον ανερχόμενη περιοχή της Αθήνας για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε ακίνητα μέσω Airbnb. H περιοχή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες χαρακτηρίζεται ως κορεσμένη ακόμη και για βραχυχρόνιες μισθώσεις ενώ υπάρχει πολύ μικρή διαθεσιμότητα διάθεσης κατοικιών για μακροχρόνια ενοικίαση. Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει στην περιοχή για τη δημιουργία και ξενοδοχείων.

Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση κτιριακών συγκροτημάτων τα οποία είναι κατάλληλα να μετατραπούν σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ