ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

εξαγωγές

Δυναμικό ξεκίνημα το 2023 για τις ελληνικές εξαγωγές με άνοδο 30,2% τον Ιανουάριο

 «Με το δεξί» ξεκίνησε η νέα χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, με την άνοδο να διαμορφώνεται τον Ιανουάριο στο 30,2%. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά, με το υψηλό κόστος ενέργειας και πρώτων υλών να δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο εξωτερικό, διατηρώντας τη δυναμική των τελευταίων χρόνων.
NEWSROOM /
Ο Βασίλης Κικίλιας

Κικίλιας: Ο καλύτερος Ιανουάριος όλων των εποχών - Αύξηση +3,1% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων

«Με το δεξί» μπήκε η χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 76,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και +3,1% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2019.
NEWSROOM /
Πολίτες περπατούν στην Ερμού

Εξαιρετικά θερμός για την εποχή υπήρξε ο φετινός Ιανουάριος στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο ζεστούς Ιανουάριους των τελευταίων ετών υπήρξε ο φετινός. Η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιανουάριο 2023 ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 14 ετών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα.
NEWSROOM /
Ευρωζώνη: Η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο λόγω της Όμικρον

Ευρωζώνη: Η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο λόγω της Όμικρον

Επιβράδυνση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σημείωσε η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IHS Markit.
NEWSROOM /
Βόλτα στην Ερμού

Μείωση 5,6% σημείωσε τον Ιανουάριο ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο

Μείωση 5,6% (από 2,3 δισ. ευρώ σε 2,2 δισ. ευρώ) σημείωσε τον Ιανουάριο εφέτος ο κύκλος εργασιών στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου της χώρας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση.
NEWSROOM /