ΚΕΠΕ

ΚΕΠΕ: Να επιταχύνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τον μετασχηματισμό

ΚΕΠΕ: Να επιταχύνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τον μετασχηματισμό

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, ο επίμονος πληθωρισμός είναι μερικές από τις αιτίες που δημιουργούν αβεβαιότητα για το μέλλον και πρόσθετες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία.
NEWSROOM /
Eurokinissi

Μεταρρυθμίσεις, κίνητρα και χρηματοδότηση ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

Μεταρρυθμίσεις, κίνητρα και χρηματοδότηση αφορούν οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
NEWSROOM /
Ελληνική Οικονομία

ΚΕΠΕ: Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με τους ρυθμούς μεγέθυνσής της να έχουν επανέλθει σε επίπεδα που αντανακλούν την μεταπανδημική επιστροφή στην κανονικότητα.
NEWSROOM /
Κίνηση των πολιτών στα μαγαζιά της Ερμού

ΚΕΠΕ: Μείωση της αβεβαιότητας, τον Σεπτέμβριο, για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς

Μείωση της αβεβαιότητας, τον Σεπτέμβριο, για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου μήνα διαπιστώνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ενώ εκτιμά πώς, οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν, καθιστούν αναγκαία την επανεκτίμηση του Σύνθετου Δείκτη Προήγησης.
NEWSROOM /
Ελληνική Οικονομία

ΚΕΠΕ: Διατηρούνται οι πρόδρομες ενδείξεις για ευνοϊκό κλίμα στην οικονομία, αν και βραχυπρόθεσμα εμφανίζεται αβεβαιότητα

Διατηρούνται οι πρόδρομες ενδείξεις για ευνοϊκό κλίμα στην οικονομία αν και εμφανίζεται αύξηση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου μήνα, με διακυμάνσεις εντός του μήνα.
NEWSROOM /
Ελληνική Οικονομία

Ανάπτυξη 5,2% προβλέπει για το Α' εξάμηνο του 2022 το ΚΕΠΕ

Η παράταση της πανδημίας εξακολουθεί να δυσχεραίνει τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ΑΕΠ αλλά με βάση τα στοιχεία μέχρι σήμερα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) εκτιμά, για το πρώτο εξάμηνο του 2022, ότι ο προβλεπόμενος ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 5,2%, στη βάση των εκτιμώμενων ποσοστιαίων μεταβολών 7% και 3,5% για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2022, αντίστοιχα.
NEWSROOM /