Ιερώνυμος: Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά πρόθεση συμφωνίας

Ιερώνυμος
Φωτό: Eurokinissi

«Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά πρόθεση συμφωνίας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους ιερείς μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Έχουμε μια ανακοίνωση ότι έχουμε πρόθεση και καλή διάθεση να βρούμε λύση με την Πολιτεία σε προβλήματα που χρονίζουν έναν αιώνα. Όλοι τα συναντάμε μπροστά μας κάθε μέρα», σχολίασε για να συμπληρώσει «αυτό θέλουμε να κάνουμε, να συμφωνήσουμε. Θα ακολουθηθεί όμως μία διαδικασία. Το πρώτο ήταν μία ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αυτή μεταφέρθηκε στη ΔΙΣ. Το εγκρίναμε. Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Να πούμε στους ιερείς μας γιατί αυτοί είναι που κυρίως ανησυχούν ότι ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί, με όλους τους ιερείς, θα βρούμε τρόπο δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία που έδειξε την καλή της διάθεση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επειδή βλέπω την αγωνία των ιερέων επαναλαμβάνω πως ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς και αν δεν να υπογράψουν και συγκατατεθούν με την έννοια του γενικότερου συμφέροντος, όχι μόνο των ιερέων αλλά του λαού μας, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι, αλλά για να μπει μία τάξη σε κάποια πράγματα επιτέλους».

Κλείνοντας, δεν μπόρεσε να αφήσει αναπάντητα όσα ακούγονται για τον εκκλησιαστικό πλούτο λέγοντας: «Μιλάνε για έναν πλούτο μεγάλο. Εμείς λέμε αυτά είναι παραμύθια. Πλούτος που είναι κάπου πεταμένος και τον παίρνει όποιος θέλει ναι, αλλά πλούτος που αξιοποιείται δεν υπάρχει. Ερχόμαστε να τακτοποιήσουμε αυτό το πράγμα. Δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα αν δεν καταλήξουμε σε ένα σημείο, στο οποίο θα συμφωνήσουν οι ιερείς».

ΣΧΕΤΙΚΑ