ΛΙΜΑΝΙ

Αύξηση 19,1% σημείωσε η διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια

Αύξηση 19,1% σημείωσε η διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια

Αύξηση 19,1% καταγράφηκε στη συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2021, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου του 2021 προς το δ΄ τρίμηνο του 2020 παρατηρήθηκε αύξηση 51,3%.
NEWSROOM /
Cosco

Γερμανία: Πράσινο φως για τη συμμετοχή της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τον συμβιβασμό που πρότεινε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς για πώληση μεριδίου 24,9% του λιμανιού του Αμβούργου στην κρατική κινεζική ναυτιλιακή εταιρία Cosco.
NEWSROOM /
Αραγμένο πλοίο στο λιμάνι

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία, φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.
NEWSROOM /
Φωτογραφία AP

ΗΠΑ: Μειώνεται ο όγκος των εμπορευμάτων στο Λιμάνι του Λος Άντζελες

Ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς κοντέινερ, που αναμένουν να εισέλθουν στο πιο πολύπλοκο σύστημα λιμένων των ΗΠΑ, το Λιμάνι του Λος Άντζελες, έφτασε στο νέο αριθμό ρεκόρ των 84 πλοίων χθες, Τρίτη.
NEWSROOM /
Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Αν η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά συνεχιστεί, θα έχουμε πρόβλημα

Αν η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά συνεχιστεί, είναι βέβαιο, καθώς στο παγκόσμιο εμπόριο υπάρχει διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, ότι θα έχουμε πρόβλημα στην κίνηση όλου του εμπορίου στη χώρα τις ημέρες των εορτών, ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
NEWSROOM /
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης: Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει δίκαια και υπεύθυνα

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι χωρητικότητα και η δυναμική του λιμανιού έχουν ενισχυθεί σημαντικά και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
NEWSROOM /