ΠΥΡΚΑΓΙΑ

πυροσβέστες μάνικα νερό φωτιά Εύβοια

Πυρκαγιές: Αύξηση σχεδόν 22% τους πρώτους 5 μήνες του 2024 σε σχέση με πέρυσι - «Καμπανάκι» των ειδικών

Αυξημένος σχεδόν κατά 22% είναι ο αριθμός των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί φέτος από 1η Ιανουαρίου έως 1η Μαΐου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία από την Πυροσβεστική.
NEWSROOM /
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη για 9 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη για 9 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Τρίτη (8/8) για 9 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
NEWSROOM /
πυροσβέστες μάνικα νερό φωτιά Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
NEWSROOM /
Πυροσβεστικό αεροπλάνο πραγματοποιεί ρίψεις νερού- Φωτογραφίες Eurokinissi

Πυροσβεστική: Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Η φωτιά στο Λουτράκι δεν έχει ελεγχθεί

Συγκλονιστική είναι η μάχη που δίνουν για μια ακόμη ημέρα πυροσβέστες, δήμοι και κάτοικοι με τις πυρκαγιές. Το πιο δύσκολο μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στο Λουτράκι, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.
NEWSROOM /
αεροπλάνο φωτιά Βίλια καπνός νερό

Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο φωτιάς, καλή εικόνα σε Σαρωνίδα και Λουτράκι -Κάηκαν σπίτια

Μάχη σε πολλαπλά και ταυτόχρονα μέτωπα συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κατασβήσουν τις φωτιές που καίνε αρκετές περιοχές της χώρας.
NEWSROOM /
Πυρκαγιά στο Ν. Κουβαρά-Φωτογραφία Intime News/Λιάκος Γιάννης

Μάχη με τις φλογες δίνει η Πυροσβεστική σε Ν. Κουβαρά και Λουτράκι-Προσήχθη ένας αλλοδαπός

Στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού, που εξετάζεται, «καθώς σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά Αττικής», έχουν προχωρήσει οι αρχές.
NEWSROOM /
φωτιά στην Εύβοια

Κλίμα: Τα τελευταία 20 χρόνια διπλασιάστηκε παγκοσμίως η επιφάνεια των δασών που καταστρέφεται από τις πυρκαγιές

Οι πυρκαγιές καταστρέφουν πλέον σε όλο τον κόσμο διπλάσια επιφάνεια δασών σε σχέση με τις αρχές του αιώνα, «πιθανόν» λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
NEWSROOM /