«Στα μαχαίρια» Apple-Qualcomm - Ποια iPhones απαγορεύτηκαν

Μια μεγάλη νίκη κατά του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Apple, πέτυχε η εταιρεία Qualcomm, πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς ισχυριζόμενη «παραβίαση πατέντας» κατόρθωσε την απαγόρευση της εισαγωγής και της πώλησης συγκεκριμένων iPhones στην κινεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικές αρχές της Κίνας εξέδωσαν προκαταρκτική απόφαση που θέτει εκτός νομικού πλαισίου τις εισαγωγές και πωλήσεις επτά μοντέλων iPhone, από το iPhone 6 του 2015 μέχρι το περσινό iPhone X, καθώς σε αυτά έχουν παραβιαστεί δύο πατέντες της Qualcomm που σχετίζονται με τη διαχείριση φωτογραφιών και εφαρμογών στην οθόνη αφής.

Έκτοτε, η Apple, η οποία βρέθηκε μπροστά σε μια αναπάντεχη δικαστική ήττα δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια σημειώνοντας πως θα λύσει το πρόβλημα κάνοντας update στα λογισμικά των iPhones των χρηστών της περιοχής. Σύμφωνα δε με τους Financial Times, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δώσουμε ένα update στο λογισμικό των iPhones, αντιμετωπίζοντας το θέμα με τις δύο πατέντες της περίπτωσης».

Η Qualcomm απάντησε πως το λειτουργικό που χρησιμοποιείται έχει μικρή σημασία, καθώς έχει αντιγραφεί όλο το concept της πατέντας και πως δεν θα υποχωρήσει έτσι εύκολα. Συνεπώς, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα δικανικής μονομαχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ