Το iPhone αποκαθηλώνεται: Μήπως είναι πολύ ακριβό;

Φώτο: Shutterstock

Κανείς δεν αμφιβάλλει πως η Apple δημιουργεί εξαιρετικά premium κινητά και προϊόντα, ενώ κάθε χρόνο το νέο μοντέλο ξεπερνά τα όρια και θέτει νέα όρια στον ορισμό του ακριβού κινητού. Παράλληλα, κάθε χρόνο οι καταναλωτές στήνονται στην ουρά, περιμένοντας να αγοράσουν το νέο μοντέλο που είχε να προσφέρει η Apple ανεξαρτήτου κόστους. Όλα αυτά μέχρι και τις αρχές του 2018.

Πλέον η Apple προσφέρει μέχρι και έκπτωση για όποιον αγοράσει το νέο κινητό, φέρνοντας για απόσυρση το προηγούμενο μοντέλο, με τους καταναλωτές παρόλα αυτά, να μην υποκύπτουν μέχρι στιγμής στις σειρήνες της εταιρείας που δείχνει να χάνει το «μαγικό άγγιγμα» του Στιβ Τζομπς.

Οι καταναλωτές πλέον δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά που ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια κάθε χρόνο για να αγοράσουν ένα νέο μοντέλο iPhone, που η μόνη του διαφορά με το προηγούμενο μπορεί να είναι η προσθήκη μιας ή δυο εφαρμογών. Οι παραγγελίες καταγράφουν συνεχή μείωση παγκοσμίως, με τις προβλέψεις του 2019 να είναι δυσάρεστες για τον τεχνολογικό κολοσσό, και οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την στρατηγική της εταιρείας.

Οι καταναλωτές πλέον διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες τιμές των συσκευών Apple με ελάχιστους να έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη νέα σειρά X. Να υπενθυμίσουμε πως το 65% των εσόδων της εταιρίας προέρχεται από τις πωλήσεις των συσκευών και το XS Max αποτελεί το πιο ακριβό iPhone που βγήκε ποτέ στην αγορά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, αναλυτής της City τόνισε πως η χαμηλή ζήτηση για το iPhone XS Max έχει αναγκάσει να μειωθούν οι προβλέψεις στα 45 εκατ. συσκευές από τα 50 εκατομμύρια που υπολογίζονταν. Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Αϊβς της Wedbush Securities σημειώνει ότι «Αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για την Apple», και συμπλήρωσε λέγοντας πως «πραγματικά αστόχησαν με την τελευταία επιλογή».

Η Apple χαμήλωσε εντυπωσιακά τις προσδοκίες της για τις πωλήσεις του iPhone XS Max κατά 48% που δείχνει να είναι το μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία καθώς είναι το πιο ακριβό κινητό της και πωλείται από 1.099 δολάρια η απλή έκδοση και φτάνει μέχρι τα 1.499 δολάρια.

Όχι ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Apple ας μην φοβούνται οι fans της εταιρείας. Απλώς αντί για 250 εκατομμύρια συσκευές θα πουλήσει συνολικά το πολύ 220 εκατομμύρια, με τις ελπίδες της εταιρείας να μεταφέρονται στο Σεπτέμβριο του 2019 όπου θα υπάρχει λογικά η ανακοίνωση του νέου μοντέλου που θα πρόκειται να κυκλοφορήσει...

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ