Όσα πρέπει να ξέρετε για τα επόμενα iPhones

Φώτο: Shutterstock

Από τότε που δημιούργησε η Apple το πρώτο iPhone το 2007, κάθε χρόνο η εταιρεία ανακοίνωνε ένα νέο μοντέλο με οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD). Όμως τα τελευταία χρόνια όλο και πιο ακριβά μοντέλα iPhone χρησιμοποιούν οθόνες OLED που έχουν ανώτερη ποιότητα, αλλά για λόγους κόστους η Apple συνέχιζε να βγάζει και καινούρια μοντέλα με οθόνες LCD.

Η Apple βρίσκεται πλέον στα σχοινιά καθώς αντιμετωπίζει χρηματιστηριακές πιέσεις από τον Νοέμβριο. Tα προβλήματα εντείνονται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα σταματήσει να δημοσιεύει τις πωλήσεις των iPhone στους επενδυτές, μετά τη μείωση των πωλήσεων στο εορταστικό τρίμηνο κατά 5 δισ. δολάρια, αφού οι πελάτες ενθουσιάζονται πλέον όλο και λιγότερο με μια νέα κυκλοφορία iPhone.

Όλα αυτά οδηγούν σε αλλαγή στρατηγικής τον τεχνολογικό κολοσσό που σκέφτεται να εγκαταλείψει πλήρως τις οθόνες LCD στις επόμενες εκδόσεις των iPhone, ανεβάζοντας βέβαια και το κόστος αγοράς.

Από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν το 2018, το iPhone XR χρησιμοποιεί οθόνη LCD, ενώ τα υψηλού κόστους iPhone XS και iPhone XS Max βγήκαν με OLED οθόνες. Κάτι το οποίο δείχνει να προϊδεάζει για τις αλλαγές που έρχονται. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, πηγές που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες δήλωσαν πως θεωρείται πολύ πιθανό η Apple να εγκαταλείψει τελείως τις οθόνες LCD στη νέα σειρά iPhone.

Μια κίνηση που αναμένεται να πλήξει τον βασικό προμηθευτή της Apple για τις οθόνες υγρών κρυστάλλων, Japan Display, που χρηματοδοτείται από την ιαπωνική κυβέρνηση, αλλά συγκεντρώνει πλέον υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον εξαιτίας των στενών θεσμών με τον τεχνολογικό γίγαντα.

Όπως αναφέρεται η Japan Display έχει προσελκύσει Κινέζους και Ταϊβανέζους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της TRK Holdings που φτιάχνει ανταλλακτικά για τα touch-panel των iPhone και του κινεζικής ιδιοκτησίας fund Silk Road.

Πάντως, πιθανότατα τα σχέδια για την κατάργηση των LCD οθονών δεν φαίνεται να πραγματοποιούνται πριν το 2020, καθώς ήδη η νέα σειρά για το 2019 της Apple που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, περιέχει μοντέλα με οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Σύμφωνα με τις φήμες που υπάρχουν και όσα αναφέρουν οι αναλυτές, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει 3 νέα μοντέλα iPhone φέτος.

Όπως αναφέρεται τα 3 μοντέλα θα είναι:

  • Ένα που θα αποτελεί συνέχεια του iPhone XR με οθόνη LCD και διπλή κάμερα στο πίσω μέρος που θα αναβαθμίζει την μονή κάμερα του προηγούμενο XR που στοίχιζε 749 δολάρια.
  • Θα υπάρξει συνέχεια επίσης του iPhone XS με την υψηλής ποιότητας οθόνη OLED και διπλή κάμερα από πίσω όπως το μοντέλο του 2018 που στοίχιζε 999 δολάρια.
  • Και μια συνέχεια του iPhone XS Max με τριπλή κάμερα, που αναμένεται να είναι και η ναυαρχίδα της σειράς. Το περσινό μοντέλο πάντως, που δεν σημείωσε και τόσο μεγάλη επιτυχία, στοίχιζε 1.099 δολάρια.
TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ