Οι μπαταρίες των iPhone «έκαψαν» την Apple

Φωτογραφία: Shutterstock

Το 2018 αποτέλεσε μια χρονιά που η Apple αντιμετώπισε ένα τσουνάμι οργισμένων καταναλωτών, με τους χρήστες να δηλώνουν πως η εταιρεία έκανε πιο αργά τα παλιότερα iPhones μέσα από τις αναβαθμίσεις των λογισμικών τους.

Η Apple απάντησε πως η επιβράδυνση των κινητών συνδεόταν με την γήρανση της μπαταρίας και πως το λογισμικό που προκάλεσε τις αντιδράσεις, δημιουργήθηκε για να αποφευχθεί τυχόν απροσδόκητο κλείσιμο της συσκευής. Κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή των καταναλωτών που μετετράπη σε αγωγές και έρευνα από τις Αρχές.

Η αμερικανικλή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε αναφορά της για την Apple σημείωσε πως η εταιρεία έχει «στην άκρη» χρήματα για να πληρώσει ενδεχόμενες αγωγές που θα εκδικαστούν εις βάρος της.

Σύμφωνα με τη θέση της Apple: «τα iPhones δεν είναι ελαττωματικά, ενώ το λογισμικό για την ενημέρωση του iOS 10.2.1 και 11.2 είχε ως στόχο και το κατάφερε, να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και η εταιρεία δεν έκανε καμία παραπλανητική δήλωση ή απέκρυψε κάποια σημαντική πληροφορία. Η εταιρεία έχει εντείνει την προσπάθεια της για την επίλυση αυτών των ζητημάτων».

Παράλληλα η Apple σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, προσέφερε εκπτώσεις σε αντικατάσταση μπαταριών σε αρκετούς χρήστες iPhone. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με αρκετά στελέχη της Apple, ήταν ο λόγος που παρατηρήθηκαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά την διάρκεια των εορτών. Η Apple αντικατέστησε 11 εκατομμυρία μπαταρίες, εν αντιθέσει με τα 1-2 εκατομμύρια που αλλάζει συνήθως κάθε χρόνο.

Ταυτόχρονα «τρέχουν» και οι αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον της Apple, με τις δικαστικές μάχες να μπορούν να διαρκέσουν για καιρό, αλλά στην εταιρεία δεν ξεχνούν πως έχουν περάσει μόλις 5 χρόνια από τότε που αναγκάστηκαν να πληρώσουν 450 εκατ. δολάρια στους χρήστες των iBooks.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ