Γιατί θα απογοητεύσει το επόμενο iPhone

Φώτο: Shutterstock

Όλο και περισσότερες πληροφορίες διαρρέουν σχετικά με τις αναβαθμίσεις που θα υπάρξουν στα νέα iPhone, αλλά οι λάτρεις των κινητών της Apple μάλλον θα απογοητευτούν, καθώς στο iPhone 11 δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Η Apple δείχνει σχεδιαστικά μπλοκαρισμένη, χωρίς να προσφέρει κάτι εξαιρετικά καινούριο και καινοτόμο στους καταναλωτές, ενισχύοντας τις φωνές ανησυχίας για την εταιρεία, που έχουν ενταθεί τον τελευταίο χρόνο.

Από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Apple για τους καταναλωτές είναι ο νέος σχεδιασμός των iPhone XS και XS Max, που αναδεικνύει τον high end χαρακτήρα της συσκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος iPhoneHacks, θα υπάρξει σειρά RED για τα iPhone XS και XS Max, όπου οι λάτρεις των iPhone θα δουν να επιστρέφει το μεταλλικό πλαίσιο.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη φημολογία πως η νέα RED σειρά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Κίνα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τους πολιτικούς συνειρμούς που προκαλεί το συγκεκριμένο χρώμα στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό και για να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλκυση καταναλωτών, η Apple σχεδιάζει να το πλασάρει ως China Red (Κινεζικό Κόκκινο).

Στα θετικά στοιχεία που αναμένονται για τα νέα iPhone, εκτός της βελτιωμένης λειτουργίας του GPS που θα προσφέρει σε κλειστούς και υπόγειους χώρους, είναι και η αναβαθμισμένη λειτουργία «Αναγνώρισης Προσώπου», που αναμένεται να είναι ακόμα πιο ακριβής από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Είναι κι αυτό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής ένδειας που δείχνει να έχει πλήξει την Apple, με τον ειδικό αναλυτή για θέματα της Apple, Μινγκ-Τσι Κουό, να σημειώνει πως δεν μπορεί να θεωρηθεί καινοτομία, από την στιγμή που και οι υπόλοιπες εταιρείες αναπτύσσουν ακόμα πιο εξελιγμένα βιομετρικά στοιχεία για την λειτουργία του κινητού.

Όπως αναμενόταν επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης για την φόρτιση του κινητού, κάτι το οποίο αναμενόταν από την προηγούμενη χρονιά. Η φόρτιση θα μπορεί να γίνεται επαγωγικά (χωρίς καλώδιο) και από άλλες συσκευές. Επίσης, οι μπαταρίες θα είναι στο νέο iPhone μεγαλύτερες, αλλά

Κάπου εδώ σταματάνε οι νέες προσθήκες στη σειρά iPhone που ετοιμάζεται να βγει. Η οθόνη θα παραμείνει στις ίδιες διαστάσεις από την τελευταία έκδοση και η παρουσία OLED οθόνης θα περιοριστεί μόνο στην ακριβότερη έκδοση, ενώ η παρουσία τριών καμερών για την καλύτερη λήψη φωτογραφιών δεν δείχνει να προσφέρει κάτι καινούριο, καθώς βρίσκονται πλέον στα περισσότερα νέα μοντέλα κινητών.

Όσοι ήλπιζαν πως θα άλλαζαν οι θύρες φόρτισης στα νέα iPhone, θα πρέπει να κάνουν κι άλλη υπομονή, με την Apple να αποφασίζει πως δεν θα αλλάξει προς το παρόν το lighting port σε USB-C.

Το απογοητευτικό συμπέρασμα, πάντως, από όσα έχουν γίνει γνωστά για το νέο iPhone, πριν κάνει την επίσημη εμφάνισή του, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, συνοψίζεται στην παρατήρηση του τεχνολογικού συντάκτη του Forbes, Γιούαν Σπένς. «Κοιτάζοντας τη λίστα τον λειτουργιών δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιες που θα θεωρηθούν ως "νέες" από τους καταναλωτές, καθώς ακόμη και η υποβοηθούμενη σύνδεση GPS σε εσωτερικούς χώρους ήδη έχει ενταχθεί στις λειτουργίες του Android P».

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ