Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή του PMI
Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση αναζητώντας ενδείξεις για την υγεία των οικονομιών της ευρωζώνης ενόψει των αργιών του καθολικού Πάσχα.
Στις 10:25 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1%, με όλα τα χρηματιστήρια της περιοχής να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία από την Κίνα χθες οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη σε άνοδο για έκτη συνεχή ημέρα.
Οι ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή, καθώς και τη Δευτέρα λόγω του καθολικού Πάσχα.
Η μετοχή της Kering κατέγραψε βουτιά 5,8%, παρόλο ο όμιλος προϊόντων πολυτελείας ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα για το πρώτο τρίμηνο χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το εντυπωσιακό ντιζάιν και τις τσάντες Gucci. Κάποιοι χρηματιστές έκαναν λόγο για κατοχύρωση κερδών ενώ κατέδειξαν και τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης στη Gucci.
Στον αντίποδα, η μετοχή του κολοσσού καταναλωτικών αγαθών Unilever ενισχύθηκε κατά 2% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς ανακοίνωσε καλύτερη των αναμενόμενων αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεων.