Η Citi υποβαθμίζει Alpha και Eurobank

NEWSROOM
Citi

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Citi, που παραμένει όμως αρκετά επιφυλακτική για τις προοπτικές του κλάδου.

Ο οίκος κατατάσσει πλέον, με βάση την τελευταία του έκθεση, όλες τις μετοχές στην κατηγορία «ουδέτερης» επενδυτικής σύστασης και υψηλού κινδύνου (neutral/high risk), ενώ προηγουμένως διατύπωνε σύσταση αγοράς για τις μετοχές των Alpha και Eurobank.

Η Citi μειώνει την τιμή στόχο για την Alpha από 1,87 ευρώ σε 1,76 και για την Eurobank από 0,95 σε 0,85. Αντίθετα, αυξάνει την τιμή για την Εθνική από 1,08 σε 1,22 και για την Πειραιώς από 0,76 σε 1,84 ευρώ.

Όπως εκτιμά ο οίκος, η τράπεζες βελτιώνουν τη ρευστότητά τους, σταθεροποίησαν, κατά το δ’ τρίμηνο του 2018, τα καθαρά έσοδα από τόκους και συνεχίζουν τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Όμως, οι αντίθετοι άνεμοι στα καθαρά έσοδα από τόκους θα διατηρηθούν, ενώ τα φιλόδοξα σχέδια για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 53,7 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2021 έχουν αρκετά υψηλό ρίσκο εκτέλεσης.

citi_banks
ΣΧΕΤΙΚΑ