Ψάχνει την αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών με ευρωπαϊκή ώθηση
Μετά από τέσσερις εβδομάδες διαρκούς πτώσης, το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει σημάδια αντίδρασης, δείχνοντας να παίρνει σημαντική ώθηση από το γενικότερα θετικό ευρωπαϊκό κλίμα.
Με τις ευρωαγορές σε κέφια και την κατάσταση να δείχνει ότι ομαλοποιείται σε Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11.30, βρίσκεται στο +0,67% και συγκεκριμένα στις 629,02 μονάδες, με τον τζίρο (2,39 εκατ. ευρώ) και τον όγκο (1,9 εκατ. τεμάχια) ωστόσο, να βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα. Δυναμική επανάκαμψη παρουσιάζει ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 1,65%, στις 475,30 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο FTSE 25, στις 1.662,79 μονάδες.
Όσον αφορά τις τιμές των μετοχών, Motor Oil, Alpha Bank, Σαράντης και Πειραιώς γνωρίζουν κέρδη άνω του 2%, ενώ το 1% ξεπερνά η άνοδος σε ΟΤΕ και Eurobank. Οριακή άνοδος για τις Φουρλής, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Grivalia, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Jumbo και Aegean.
Αντίθετα, ήπια πτώση σημειώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Τέρνα Ενεργειακή, η Τιτάν και η ΓΕΚ Τέρνα.
ΑΔΜΗΕ, Λάμδα και Coca Cola εμφανίζονται αμετάβλητες για την ώρα.
Αυτή την ώρα, 211 τίτλοι παρουσιάζουν πτώση και 35 εμφανίζουν θετικό πρόσημο.