Ράλι στα ομόλογα με ώθηση από Ιταλία – Eurobank

NEWSROOM
ομόλογα

Έντονη άνοδο σημειώνουν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι εξελίξεις στην Ιταλία και το deal της Eurobank με την Grivalia αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για τους κρατικούς τίτλους, ύστερα από αρκετά μεγάλη περίοδο επενδυτικής “ξηρασίας”.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που κινείται αντιστρόφως ανάλογα με την τιμή, έχει υποχωρήσει σήμερα από το 4,55%, την Παρασκευή, στο 4,38%. Μεγαλύτερη είναι η υποχώρηση της απόδοσης του ιταλικού 10ετούς, από το 3,41% στο 3,26%.

Οι επενδυτές “ποντάρουν” στα ομόλογα Ιταλίας και Ελλάδας, που θεωρούνται τα πλέον επικίνδυνα, αυτή την περίοδο, στην ευρωζώνη, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επανεξετάσει τον προϋπολογισμό 2019, προκειμένου να επιτύχει μια συμφωνία με την Κομισιόν για την έγκρισή του.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, ενθαρρυντικά για τους επενδυτές λειτουργεί η συμφωνία Eurobank – Grivalia, καθώς δημιουργεί προσδοκίες για επιτάχυνση της εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών και απομακρύνει τους φόβους ακόμη και για αναζωπύρωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ