Μικρή πτώση και σταθεροποίηση πάνω από τις 600 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με ελάχιστη πτώση 0,19% στις 603 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 37,01 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,23%, στις 1.598,16 μονάδες, ενώ με απώλειες 3,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 914,60 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,64% στις 418,78 μονάδες.
Στον τραπεζικό κλάδο, η Τράπεζα Πειραιώς είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 5,54% και να πέφτει σε νέα ιστορικά χαμηλά στα 0,852 ευρώ, με την Eurobank να έχει απώλειες 1,8%. Πορεία αντίθετη διέγραψε η Εθνική Τράπεζα που είδε την μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,15% και Alpha Bank που παρέμεινε αμετάβλητη.
Οι μετοχές του ομίλου Ιντρακόμ δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις με τις απώλειες να φτάνουν για την Intralot στο 26,89%, η Intracom έχασε 18,76% και η Intrakat έκλεισε με 1,98% απώλειες, ενώ για δεύτερη ημέρα η μετοχή του Νηρέα σημείωσε σημαντικά κέρδη κλείνοντας με άνοδο 5,29%.
Η Βιοχάλκο έκλεισε με πτώση 2,18%, και ΟΠΑΠ, Eurobank, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο και Motor Oil να καταγράφουν πτώση που ξεπέρασε το 1%. Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.
Στον αντίποδα, η Aegean έκλεισε στο +3,04%, με Coca Cola, Jumbo, ΔΕΗ, Grivalia, ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή να σημειώνουν κέρδη που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια ανοδικά κινήθηκαν επίσης και οι ΟΛΠ, Φουρλής, Σαράντης και Τιτάν.