Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές με επανέκδοση του 15ετούς!!

NEWSROOM
Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές με επανέκδοση του 15ετούς!!
Φωτο: Shutterstock

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του economistas για νέα έκδοση ομολόγου, καθώς ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι εκκίνησαν οι διαδικασίες για το reopening του 15ετούς.

Ανάδοχοι ορίζονται οι BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs International Bank (GSIB), HSBC and J.P. Morgan και στόχος είναι η άντληση τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις αγορές. Αυτήν την ώρα το 15ετές διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,008%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, αλλά πιθανότατα αυτό θα γίνει αύριο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, την απόφαση της κυβέρνησης να βγει εκ νέου στις αγορές προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια, ανακοίνωσε στη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε χαμηλότερο επιτόκιο από το 15ετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 που ήταν στο 1,91%» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την δεύτερη έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 15ετούς ομολόγου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι εκτός από τα 15ετή ομόλογα , «η χώρα μας έχει βγει στις αγορές με επιτυχία και έχει καταφέρει να δανειστεί συνολικά 14 δισ. ευρώ, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν το 1/3, από αυτό των προηγούμενων ετών»

«Προσδοκούμε» είπε ο υπουργός, και για το νέο 15ετές ομόλογο, να καταφέρουμε να έχει ένα χαμηλότερο επιτόκιο από εκείνο της έκδοσης του Φεβρουαρίου του 2020 καθώς θα είναι «ένα ακόμα δείγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επανέκδοσης:

Announcement 1 20-10-2020 (1).pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ