Ανοδικά κινούνται, στο άνοιγμα, οι ευρωπαϊκές μετοχές

NEWSROOM
Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock

Άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα ύστερα από μια σειρά ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων εταιριών ενώ οι μετοχές των τραπεζών ενισχύθηκαν καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ανήλθαν σε νέα υψηλά επίπεδα εν αναμονή ταχύτερων αυξήσεων επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:16 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των τραπεζών να ενισχύονται κατά 1,4%.

Η Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο καθώς η απόδοση των αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 3% για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018 ενόψει της συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αυτή την εβδομάδα, όπου οι αξιωματούχοι της αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας επιμελητείας Deutsche Post σημείωσε άνοδο 1,3% καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα και λειτουργικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο.

Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas ενισχύθηκε κατά 2,4% καθώς ανακοίνωσε αύξηση 19,2% στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ