Βόμβα στην αγορά κρυπτονομισμάτων- τερματίζει τη λειτουργία της η Silvergate

NEWSROOM
Τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα
Τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα/ Φωτογραφία shutterstock

Η Silvergate Capital ανακοίνωσε την Τετάρτη 8 Μαρτίου ότι θα τερματίσει τις εργασίες της και θα ρευστοποιήσει τον τραπεζικό της βραχίονα την Silvergate Bank, μετά την κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, που οδήγησε σε «φυγή» δισεκατομμυρίων καταθέσεων τους τελευταίους μήνες.

«Υπό το φως των πρόσφατων βιομηχανικών και κανονιστικών εξελίξεων, η Silvergate πιστεύει ότι ο ομαλός τερματισμός των εργασιών της Τράπεζας και η εθελοντική εκκαθάριση της Τράπεζας είναι η καλύτερη επιλογή για μια πορεία προς τα εμπρός», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

«Το σχέδιο εκκαθάρισης και ρευστοποίησης της Τράπεζας περιλαμβάνει την πλήρη αποπληρωμή όλων των καταθέσεων.» δήλωσε η Silvergate.

Μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX στα τέλη του 2022, η Silvergate σημείωσε απώλειες σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και είδε τις συνολικές καταθέσεις της από πελάτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να μειώνονται στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.

Πριν από μια εβδομάδα η εταιρεία υπέβαλε ειδοποίηση ότι θα καθυστερούσε την υποβολή της ετήσιας έκθεσής της, επικαλούμενη επιχειρηματικές και ρυθμιστικές προκλήσεις.

Μετά απο αυτές τις εξελίξεις σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση της μετοχής , πάνω απο 40%.

ΣΧΕΤΙΚΑ