Κρυπτονομίσματα: Ράλι ανόδου για το Bitcoin

NEWSROOM
Bitcoin
Bitcoin

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σημειώνουν ράλι τη Δευτέρα, αφού οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σχέδια για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και καθώς η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Circle διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η δέσμευσή της ήταν ασφαλής.

Συγκεκριμένα σε μια κοινή ανακοίνωση της Fed, του υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων, γνωστοποίησαν τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος δανεισμού της Fed με κεφάλαια από το υπουργείο Οικονομικών. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους!

Οι κινήσεις αυτές είχαν θετική επίπτωση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων .Ειδικότερα, σύμφωνα με το investing.com το Bitcoin σημειώνει άνοδο 9,85% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 22.199,2 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Το Ether παράλληλα σημειώνει επίσης άνοδο 9,30% υψηλότερα στα 1.587,64 δολάρια.

Επιπρόσθετα το κρυπτονόμισμα σταθερής ισοτιμίας USDC, το δεύτερο σε μέγεθος stablecoin βάσει κεφαλαιοποίησης, ανέκτησε και πάλι την ισοτιμία ένα προς ένα. Η ανησυχία που είχε αρχίσει να διαχέεται ακόμα και για την επιβίωσή του, υποχώρησε. Θυμίζουμε πως η ισοτιμία είχε φτάσει μέχρι και το 0,87, επειδή σημαντικό μέρος των καταθέσεών του βρίσκονταν σε προβληματικές τράπεζες, δημιουργώντας ένα μικρό πανικό.

Συνολικά η αγορά κρυπτονομισμάτων κέρδισε περισσότερα από 70 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες, ξεπερνώντας το 1 τρισ. δολάρια τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ