Ελβετικό φράγκο: Σε υψηλό από το 2015 έναντι του αμερικανικού δολαρίου

NEWSROOM
Ελβετικό φράγκο
Φωτό: Shutterstock

Στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου από το 2015, αναρριχήθηκε σήμερα Παρασκευή το ελβετικό φράγκο όταν η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας εγκατέλειψε την πολιτική της για να διατηρήσει το νόμισμα της ισχυρό.

Η ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού έφτασε στο 0,8551 ανά δολάριο, το υψηλό επίπεδο των τελευταίων σχεδόν εννέα ετών. Σε σχέση με το ευρώ, το φράγκο ανήλθε έως και το 0,94112.

Το φράγκο υπεραποδίδει έναντι όλων των νομισμάτων της G10 φέτος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει να παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος, όμως πρόσθεσε ότι οι πράξεις σε ξένο νόμισμα θα μπορούσαν να πάνε και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά την εστίαση στην πώληση από τα μέσα του 2022 για την ελαχιστοποίηση των πληθωριστικών κινδύνων.

Ο πληθωρισμός έχει παραμείνει εντός του εύρους στόχου της κεντρικής τράπεζας μεταξύ 0 και 2% από τον Ιούνιο, υποστηρίζοντας την απόφασή της να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα από την τελευταία αύξησή τους στην τριμηνιαία συνεδρίασή της τον Ιούνιο. Καθώς η οικονομία επιβραδύνεται, οι αγορές τιμολογούν ότι η SNB θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ