ΧΑ: Με πτώση ξεκίνησε η εβδομάδα

NEWSROOM
Μηδαμινές συναλλαγές και ελάχιστο επενδυτικό ενδιαφέρον σημάδεψαν τη συνεδρίαση του Χ.Α. της Πέμπτης, οδηγώντας το σε απώλειες 0,82%.

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ μεγάλο «βαρύδι» για άλλη μια συνεδρίαση αποτέλεσαν οι τραπεζικές μετοχές. Η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά από τις διεθνείς εξελίξεις και τις πιέσεις στα χρηματιστήρια του εξωτερικού αλλά και την πολιτική αναταραχή, με την παραίτηση Καμμένου.

Σε αυτό το κλίμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών γνώρισε απώλειες ύψους 0,92% υποχωρώντας στις 629,88 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά γνώρισε χαμηλό στιςς 623,63 μονάδες (-1,90%) και υψηλό στις 632,03 μονάδες (-0,58%). Ο τζίρος έφτασε τα 25 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο όγκος ανήλθε στα 18,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,1 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,49%, στις 1.677,29 μονάδες, ενώ στο -1,13% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.003,39 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 4,17% στις 433,66 μονάδες.

Σχετικά με τις τιμές των μετοχών, Πειραιώς και Εθνική σημείωσαν μεγάλες απώλειες της τάξεως του 5,26% έκαστη, με τις Alpha Bank, Eurobank και Ελλάκτωρ να έπονται με πτώση που ξεπέρασε το 3%. Πάνω από 2% οι απώλειες σε Grivalia, Μυτιληναίο και Σαράντη και άνω του 1% σε ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή, Βιοχαλκο και ΑΔΜΗΕ.

Οριακά πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Λάμδα, Aegean, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ, ενώ Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή έκλεισαν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και ΟΤΕ, με τον τελευταίο μάλιστα να γυρνά θετικός τελευταία στιγμή. Κέρδη 1,06% σημείωσε η Coca Cola και 1,32% η Jumbo.

ΣΧΕΤΙΚΑ