ΧΑ: Οριακή άνοδος στο άνοιγμα σε θετικό κλίμα

NEWSROOM
Χρηματιστήριο
Φωτό: Eurokinissi

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με την αγορά να ξεπερνά το ψυχολογικό φράγμα των 700 μονάδων.

Στις 11:28 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 702,23 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,49% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 5,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,14% με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να ξεχωρίζει με 3,77%, και ακολουθούν οι Attica Bank με 2,22% και Eurobank με 1,44%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,92%), ενώ αντίθετη πορεία ακολουθεί η μετοχή του ΟΛΠ -0,70% και Ελληνικά Πετρέλαια με -0,48%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης της Τεχνολογίας (+0,41%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,11%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 20 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ελτράκ +12,12% και Περσεύς +5,29%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -7,81% και Αλουμύλ -2,16%.

ΣΧΕΤΙΚΑ