ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρακτορείο φωτογραφείων shutterstock

Big Tech: Συμφωνίες για απόκτηση βίντεο, φωτογραφιών κ.ά. προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα AΙ τους

Το 2023 ήταν χωρίς αμφιβολία η χρονιά που η τεχνητή νοημοσύνη έκανε το μεγάλο «μπαμ». Πλέον οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο δίνουν μάχη για το ποια θα έχει την πιο γρήγορη εξέλιξη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η OpenAI, με την υποστήριξη της Microsoft, και η Google, ενώ άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Apple ετοιμάζουν τη δική τους κίνηση.
Apple AI

Apple: Ψάχνει το επόμενο «μεγάλο προϊόν της» - Φήμες ότι εργάζεται πάνω σε οικιακά ρομπότ

Οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν πάνω σε ένα ρομπότ που θα μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες μέσα στο σπίτι αλλά και σε μια επιτραπέζια συσκευή που θα χρησιμοποιεί ρομποτική, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το σήμα της Apple

Apple: Το αγαπημένο της οικοσύστημα τη βάζει σε μπελάδες - Οι τρεις άξονες της αγωγής από υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Η πολιτική της Apple για τα smartwatches, το iMessage και τα ψηφιακά πορτοφόλια αποτελούν την «καρδιά» της μήνυσης που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ).
Τα εντυπωσιακά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο

Apple: Εγκαταλείπει οριστικά τα πλάνα για ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple βάζει τέλος στις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος, σύμφωνα με άτομο με γνώση επί του θέματος που επικαλείται το Bloomberg, εγκαταλείποντας ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην ιστορία της εταιρείας.
Οι πέντε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες

Big Oil: Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τα κέρδη τους έχουν «εκτοξευθεί» στα 281 δισ. δολάρια

Οι πέντε μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο έχουν δει τα κέρδη τους να εκτινάσσονται από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και οδήγησε σε δραματική άνοδο στις τιμές της ενέργειας.