Το iPhone σας χρειάζεται αναβάθμιση

Ap Images

Την περασμένη Δευτέρα που η Apple ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης που ετοιμάζει, ταυτόχρονα ανακοίνωσε και μία σειρά από διορθώσεις σφαλμάτων ασφαλείας στο λειτουργικό της σύστημα – για να είμαστε ακριβείς, 51 διορθώσεις.

Η πιο σημαντική ίσως είναι η διόρθωση που αφορά στην απαγόρευση της πρόσβασης κακόβουλων εφαρμογών που δίνουν πρόσβαση στο μικρόφωνο του iPhone και καταγράφουν όχι μόνο εσάς, αλλά και όποιον είναι γύρω σας. Και αυτή είναι μόνο μία από τις διορθώσεις του iOS 12.2 της Apple.

Η εταιρεία διόρθωσε επίσης ένα πρόβλημα με το FaceTime, αλλά και ένα κενό στο σύστημα που επέτρεπε την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των εφαρμογών μηνυμάτων και άλλων ιστοσελίδων που επισκέπτονταν οι χρήστες με το Safari.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετώπιζαν οι χρήστες, ενώ υπάρχουν επίσης θέματα με τη μνήμη του τηλεφώνου, αλλά και με χακάρισμα της κάρτας SIM. Τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο τα iPhone, αλλά και άλλες συσκευές της Apple, όπως τα λάπτοπ και τα iPad.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple χρειάζεται να αντιμετωπίσει θέματα ασφαλείας. Η προηγούμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, το iOS 12.1.4, βγήκε το Φεβρουάριο για να διορθώσει τον ιό στο FaceTime που επέτρεπε στην κάμερα και το μικρόφωνο να παραμείνουν ανοιχτά χωρίς την έκκριση του χρήστη.

Η εταιρεία τόνισε την προσήλωσή της στην ασφάλεια των χρηστών, με τα νέα προϊόντα που παρουσίασε, ωστόσο η αναβάθμιση του λογισμικού στο iPhone σας πρέπει να γίνει αμέσως αφού γίνει διαθέσιμη η λειτουργία.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ