fbpxΗ Bayer λανσάρει νέο εναλλακτικό φυτοφάρμακο | Economistas.gr
Skip to main content

Η Bayer λανσάρει νέο εναλλακτικό φυτοφάρμακο

Η Bayer λανσάρει νέο εναλλακτικό φυτοφάρμακο
Φώτο: Shutterstock

Η επιλογή φυτοπροστατευτικών προϊόντων με διαφορετικούς τρόπους δράσης επιτρέπει στους παραγωγούς παγκοσμίως να εφαρμόζουν αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης ανθεκτικότητας.

Η Bayer και η AlphaBio Control υπέγραψαν μία συμφωνία διανομής στην αγορά, του Flipper, ενός καινοτόμου προϊόντος ελέγχου εχθρών με εναλλακτικό τρόπο δράσης, που αναπτύχθηκε από την AlphaBio. Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συμφωνίας, η AlphaBio παραχωρεί στη Bayer παγκοσμίως το αποκλειστικό δικαίωμα (εκτός της Γαλλίας) να εμπορεύεται το Flipper για γεωργικές και μη γεωργικές χρήσεις.

Το Flipper θα αποτελεί ένα απαραίτητο κομμάτι των εξειδικευμένων λύσεων της Bayer, που συνδυάζουν σπόρους και βιοτεχνολογία, χημικά και Biologicals σκευάσματα φυτοπροστασίας με ψηφιακές υπηρεσίες, προς όφελος των παραγωγών, της αλυσίδας τροφίμων και της κοινωνίας. «Η Bayer δεσμεύεται να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα της γεωργίας μέσω της καινοτομίας, συμπεριλαμβάνοντας και λύσεις χαμηλών υπολειμμάτων με εναλλακτικό τρόπο δράσης όπως το Flipper», είπε ο Liam Condon, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Crop Science της Bayer.

Ο Iain Fleming, Chief Executive της AlphaBio, τόνισε «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μία εταιρία που βλέπει μπροστά, όπως είναι η Bayer. Αφιερώσαμε σημαντικούς πόρους επί σειρά ετών για να φέρουμε το Flipper στην αγορά. Είμαστε ολοένα και περισσότερο πεπεισμένοι για τη θεμελιώδη ανάγκη της γεωργίας για το προϊόν αυτό και δεν πιστεύαμε ότι θα βρούμε καλύτερο συνεργάτη να μας βοηθήσει στην προώθηση και εμπορία του Flipper στους παραγωγούς σε καθεμία από τις αναφερόμενες περιοχές. Είδαμε την απόλυτη αποφασιστικότητα της Bayer να φέρει ολοκληρωμένες λύσεις με ουσία για όλες τις ανάγκες των καλλιεργειών και είμαστε ευχαριστημένοι που αποτελούμε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας».

Το Flipper είναι ένα εντομοκτόνο – ακαρεοκτόνο σκεύασμα με βάση ένα δραστικό συστατικό το οποίο αποτελεί εξ ολοκλήρου υποπροϊόν της παραγωγής έξτρα – παρθένου ελαιόλαδου. Καταπολεμά τους εχθρούς μέσω της επαφής αποδομώντας τη λειτουργία των κυττάρων και παρεμβαίνοντας στη διαδικασία λήψης τροφής. Το Flipper περιέχει μακράς αλυσίδας καρβοξυλικά οξέα τα οποία συναντώνται στη φύση και αποτελούν μέρος της ομαλής φυσιολογικής καθημερινής δίαιτας των θηλαστικών, πτηνών και ασπόνδυλων. Είναι ασφαλές για τους χρήστες, εκλεκτικό για τις καλλιέργειες, τους επικονιαστές και τα ωφέλιμα αρθρόποδα και εξαιρείται από τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας για τα Μέγιστα Όρια Υπολείμματα (MRL) και όρια εισαγωγών, που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει ήδη λάβει έγκριση ως φυτοπροστατευτικό προϊόν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και γίνονται ήδη προσπάθειες ώστε να επιτραπεί η χρήση του σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και φάσμα δράσης τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.

«Η Bayer είναι περήφανη που απόκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα του Flipper από το συνεργάτη μας AlphaBio έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς παγκοσμίως να συμβάλλουν στην παραγωγή ασφαλών τροφίμων», είπε ο Hartmut van Lengerich, Επικεφαλής του Τμήματος Asset Management Φυτοπροστασίας της Bayer ΑG. «Οι παραγωγοί μάχονται κάθε σεζόν ενάντια στα μυζητικά έντομα όπως αφίδες, αλευρώδεις και θρίπες. Ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης και παροχής λύσεων στη διαχείριση εχθρών παγκοσμίως, η Bayer είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχει σε παραγωγούς σε όλη την υφήλιο ένα νέο εργαλείο για τη βιώσιμη διασφάλιση των καλλιεργειών τους», συμπλήρωσε.

Η καινοτομία θα μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα του χαρτοφυλακίου της Bayer για τη γεωργία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρία. Με τις λύσεις της, η Bayer θα μειώσει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον κατά 30% μέχρι το 2030. Η Bayer φιλοδοξεί να το πετύχει αυτό αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες, ελαττώνοντας τις ποσότητες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ενισχύοντας περισσότερο τη γεωργία ακριβείας. Αυτό θα βοηθήσει να επαναφέρουμε και να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να κάνουμε περισσότερο αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόστιμο 80 εκατ. ευρώ στη Bayer
Πρόστιμο 80 εκατ. ευρώ στη Bayer
Στο Εφετείο των ΗΠΑ οδηγεί την υπόθεση του Roundup η Bayer μετά την απόφαση του δικαστηρίου για πρόστιμο 80 εκατ. ευρώ.
Πρόστιμο 80 εκατ. ευρώ στη Bayer
Νέο πρόστιμο «μαμούθ» απειλεί την Bayer
Νέο πρόστιμο «μαμούθ» απειλεί την Bayer
Η Monsanto που έχει αγοραστεί από την Bayer θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα ύψους 2 δισ. δολαρίων σε ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο, γεγονός που αποδίδεται στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup.
Νέο πρόστιμο «μαμούθ» απειλεί την Bayer
Μετά τον σάλο η Bayer επενδύει σε νέα ζιζανιοκτόνα
Μετά τον σάλο η Bayer επενδύει σε νέα ζιζανιοκτόνα
Η γερμανική εταιρεία Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι επιθυμεί να επενδύσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δέκα χρόνια σε νέες γενιές ζιζανιοκτόνων.
Μετά τον σάλο η Bayer επενδύει σε νέα ζιζανιοκτόνα
Bayer: Αντιμέτωπη με 18.400 καταγγελίες λόγω Roundup
Bayer: Αντιμέτωπη με 18.400 καταγγελίες λόγω Roundup
Ο γερμανικός φαρμακευτικός όμιλος Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει περίπου 18.400 προσφυγές στη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ για την γλυφοσάτη, το ευρέως φάσματος αυτό ζιζανιοκτόνο, το οποίο σύμφωνα με τους ενάγοντες τους προκάλεσε σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο.
Bayer: Αντιμέτωπη με 18.400 καταγγελίες λόγω Roundup
Bayer: Διακανονισμός 8 δισ. για την υπόθεση Roundup
Bayer: Διακανονισμός 8 δισ. για την υπόθεση Roundup
Άλμα έως 11% κατέγραψε η μετοχή της Bayer νωρίτερα σήμερα, ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η γερμανική εταιρία πρότεινε να καταβάλει 8 δισεκ.
Bayer: Διακανονισμός 8 δισ. για την υπόθεση Roundup