Η Tiffany στη LVMH - Το μεγαλύτερο deal στα είδη πολυτελείας

NEWSROOM
Η Tiffany στη LVMH - Το μεγαλύτερο deal στα είδη πολυτελείας
Shutterstock

Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton συμφώνησε την Κυριακή να εξαγοράσει την εταιρεία κοσμημάτων Tiffany & Co. για 16,2 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στα είδη πολυτελείας, όπως αναφέρει το Bllomberg, η οποία δίνει παράλληλα την ευκαιρία στον γαλλικό όμιλο να αναδειχθεί σε ηγέτη της αγοράς κοσμημάτων αλλά και να διευρύνει τη δύναμή της στην αμερικανική αγορά.

«Το Δ.Σ. κατέληξε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή με την LVMH ανοίγει έναν συναρπαστικό δρόμο για τον όμιλο, ο οποίος εκτιμά την παρουσία της Tiffany και θα επενδύσει στα μοναδικά της assets και στο ισχυρό ανθρώπινο κεφάλαιό της, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακά υψηλό τίμημα που παρέχει ασφάλεια στους μετόχους μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Tiffany, Roger Farah.

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2020, τόνισαν οι δύο εταιρείες.

«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας», σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Ο γαλλικός όμιλος επιχειρήσεων ανέφερε τη Δευτέρα ότι κατέληξε στην οριστική συμφωνία για την αγορά της Tiffany στην τιμή των 135 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά.

Ο γαλλικός όμιλος είχε αρχικά προτείνει στις 15 Οκτωβρίου 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της, πριν ανεβάσει αυτή την πρόταση σε περίπου 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η τελευταία προσφορά είχε παρακινήσει την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, ο οποίος τελικά αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μέτοχή της Tiffany.

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ