Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα για τους Σύρους στην Ευρώπη

NEWSROOM
Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα για τους Σύρους στην Ευρώπη
Σύροι επαναστάτες στην Ιντλίμπ πριν την επίθεση / AP Images

Καταιγιστικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στη σύγκρουση Τουρκίας-Συρίας. Το βράδυ της Πέμπτης οι δυνάμεις του Ασάντ που στηρίζονται από την Ρωσία, βομβάρδισαν στρατιωτικές θέσεις της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ.

Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν συνολικά 33 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, ο Ραχμί Ντογάν. Ο Ντογάν πρόσθεσε ότι ουδείς από τους δεκάδες άλλους τούρκους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση προκάλεσε την οργή του Ερντογάν που κάλεσε την νύχτα έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο, όπου μετά από 3 ώρες σύσκεψης, αποφάσισαν να απαντήσουν στην Συρία με βομβαρδισμό σε θέσεις του Ασάντ στα βορειοδυτικά της χώρας. Παράλληλα, πήρε μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη αλλά κυρίως στην Ελλάδα: να αφήσει η Τουρκία ελεύθερους τους Σύρους μετανάστες να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, είτε από θάλασσα είτε από στεριά.

Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, ανέφερε στο Reuters πως υπάρχει απόφαση να επιτρέψουν στους Σύρους πρόσφυγες να περάσουν ανενόχλητοι τα σύνορα προς την Ευρώπη.

Περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ