Προς τα 2 τρισεκατομμύρια(!) οδεύει η αξία της Apple

Shutterstock

Παρά το γεγονός ότι η Apple ανακοίνωσε ότι ξανακλείνει κάποια καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού, οι προοπτικές της εταιρείας, αλλά, κατά συνέπεια, και των μετοχών της είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές.

Η εταιρεία Wedbush, που παρακολουθεί στενά την πορεία μεγάλων εταιρειών, εκτιμά ότι η τιμή της μετοχής της Apple θα ενισχυθεί περαιτέρω και είναι πιθανό να σπάσει μέσα στην επόμενη χρονιά ένα ακόμα ρεκόρ και να γίνει η πρώτη εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία φτάνει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Χθες, η εταιρεία αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τον στόχο της τιμής της μετοχής της Apple στα 425 δολάρια από τα 375 δολάρια, που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Αιτία είναι η αύξηση της ζήτησης, καθώς και η εισαγωγή στο νέο δίκτυο, 5G.

«Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2021, η Apple έχει τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της ώθησης που θα λάβει από το 5G, αλλά και της καλής πορεία που έχουν πάρει οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία και που αναμένεται να ενισχυθούν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε αναλυτής της εταιρείας, της οποία η χρηματιστηριακή αξία αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο 1,5 τρισ. δολάρια.

Επίσης, υπάρχουν σημάδια αυξανόμενης ζήτησης των υπηρεσιών και των προϊόντων της Apple στην Κίνα, τα οποία στρώνουν το έδαφος για μία εκπληκτική υποδοχή του iPhone 12 που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο Φθινόπωρο. Πέραν της Κίνας, όμως, η Wedbush εκτιμά ότι το iPhone 12 θα τύχει θερμής υποδοχής και στις υπόλοιπες αγορές ανά τον κόσμο.

Ειδικά η Κίνα, όμως, είναι πολύ σημαντική αγορά για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την αγορά της Κίνας θα προέλθει περίπου το 20% των αναβαθμίσεων iPhone την επόμενη χρονιά.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ